Locale Altele
Joi, 19 Iulie 2018
Joi, 19 Iul 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Picnic familial de Ziua Romilor, la Turulung
Caritas Satu Mare  - Joi, 12 Aprilie 2018

Ziua Internațională a Romilor a fost marcată în cadrul unui eveniment dedicat familiei.

Specialiștii Centrului „Sf. Martin de Tours” din Turulung depun eforturi pentru a îmbunătăți calitatea vieții romilor marginalizați social prin programe educaționale, de dezvoltare comunitară, de informare și prevenție în domeniul sănătății.

Instituția care funcționează sub egida Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare asigură un mediu plăcut, prietenos pentru preșcolarii și școlarii care o frecventează și totodată un cadru potrivit pentru transmiterea valorilor culturii europene moderne către beneficiari.

Activitatea derulată aici se bazează pe respectul reciproc și acceptarea alterității. Pedagogii centrului pun accent deosebit pe colaborarea cu părinții, încercând să-i implice cât mai mult în dezvoltarea și educarea copiilor lor prin intermediul unor activități și evenimente comune.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Centrul „Sf. Martin de Tours”, în colaborare cu Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi din Cluj-Napoca, a organizat marți un picnic familial pe terenul de joacă al insituției, la care au fost invitați atât copiii care vin la centru, cât și membrii lor de familie.

Grupul de inițiativă al romilor din localitate și-a asumat un rol important în pregătirea și derularea evenimentului. La concursurile de alergare, dans și karaoke s-au înregistrat în număr mare atât copii, cât și părinți. Cei prezenți s-au bucurat de succesele fiecăruia și s-au încurajat reciproc.

Boros János, coordonatorul instituției, consideră că sentimentul reușitei întărește încrederea în sine, pentru copii oferind puterea de care au nevoie pentru a se perfecționa în continuare, iar pentru părinți fiind o motivație puternică pentru a oferi șansa unui viitor mai bun, mai frumos copiilor lor. 

Echipa Centrului „Sf. Martin de Tours”, în calitate de gazdă a evenimentului, i-a servit pe concurenți și suporteri cu un gulaș gustos. Primarul Gheorghe Gyakon a fost și el prezent la picnicul familial.

Rom înseamnă „om”, iar angajații Centrului„Sf. Martin de Tours” fac tot posibilul să însemne „om al Secolului 21”. 

Tags: picnic  familie  romi  caritas  turulung  
459 vizite
Distribuie pe

Asociația Stea organizează și anul acesta Festivalul Voluntariatului la Satu Mare
Marti, 17 Iulie 2018
Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare continuă tradiția...   continuare

Concurs cu premii pentru desemnarea celor mai frumoase grădini stradale din Satu Mare
Luni, 16 Iulie 2018
Grupul de ecologiști voluntari Zöld Szatmár - Sătmarul Verde dă startul unui concurs de frumusețe.   continuare

Avocatul Poporului oferă din nou audiențe la Satu Mare
Vineri, 13 Iulie 2018
Miercuri, 18 iulie 2018, de la ora 10.30, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ se vor desfăşura audienţele lunare organizate de către reprezentanţii Biroului Teritorial Oradea al instituţiei Avocatul Poporului.   continuare

Ministerul Tineretului organizează tabere gratuite pentru copiii din regiunile afectate de inundații
Joi, 12 Iulie 2018
În ședința de joi a Executivului s-a aprobat memorandumul prin care Ministerul Tineretului și Sportului contribuie la măsurile necesare...   continuare

Tabara de recuperare pentru copiii Raza Speranței
Miercuri, 11 Iulie 2018
Fundația Hans Lindner, prin programul Raza Speranței în parteneriat cu Fundația Kosztyu Ádám din Ungaria a oferit şi în acest an...   continuare