Locale Altele
Duminica, 22 Aprilie 2018
Dum, 22 Apr 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Picnic familial de Ziua Romilor, la Turulung
Caritas Satu Mare  - Joi, 12 Aprilie 2018

Ziua Internațională a Romilor a fost marcată în cadrul unui eveniment dedicat familiei.

Specialiștii Centrului „Sf. Martin de Tours” din Turulung depun eforturi pentru a îmbunătăți calitatea vieții romilor marginalizați social prin programe educaționale, de dezvoltare comunitară, de informare și prevenție în domeniul sănătății.

Instituția care funcționează sub egida Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare asigură un mediu plăcut, prietenos pentru preșcolarii și școlarii care o frecventează și totodată un cadru potrivit pentru transmiterea valorilor culturii europene moderne către beneficiari.

Activitatea derulată aici se bazează pe respectul reciproc și acceptarea alterității. Pedagogii centrului pun accent deosebit pe colaborarea cu părinții, încercând să-i implice cât mai mult în dezvoltarea și educarea copiilor lor prin intermediul unor activități și evenimente comune.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Centrul „Sf. Martin de Tours”, în colaborare cu Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi din Cluj-Napoca, a organizat marți un picnic familial pe terenul de joacă al insituției, la care au fost invitați atât copiii care vin la centru, cât și membrii lor de familie.

Grupul de inițiativă al romilor din localitate și-a asumat un rol important în pregătirea și derularea evenimentului. La concursurile de alergare, dans și karaoke s-au înregistrat în număr mare atât copii, cât și părinți. Cei prezenți s-au bucurat de succesele fiecăruia și s-au încurajat reciproc.

Boros János, coordonatorul instituției, consideră că sentimentul reușitei întărește încrederea în sine, pentru copii oferind puterea de care au nevoie pentru a se perfecționa în continuare, iar pentru părinți fiind o motivație puternică pentru a oferi șansa unui viitor mai bun, mai frumos copiilor lor. 

Echipa Centrului „Sf. Martin de Tours”, în calitate de gazdă a evenimentului, i-a servit pe concurenți și suporteri cu un gulaș gustos. Primarul Gheorghe Gyakon a fost și el prezent la picnicul familial.

Rom înseamnă „om”, iar angajații Centrului„Sf. Martin de Tours” fac tot posibilul să însemne „om al Secolului 21”. 

Tags: picnic  familie  romi  caritas  turulung  
362 vizite
Distribuie pe

Goana după ștampile la Bursa Locurilor de Muncă. De data asta, șomerii au rămas cu buzele umflate.
Vineri, 20 Aprilie 2018
Ca în fiecare an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a mai bifat un eveniment de musai în calendarul lor de activități.   continuare

Redirecționează 2% din impozitul pe venit centrului „Sf. Iosif” al Organizației Caritas
Vineri, 20 Aprilie 2018
Prin redirecționarea a 2% din impozitul dumneavoastră pe venit puteți sprijini activitatea centrului „Sf. Iosif” din Satu Mare. Centrul de Reabilitare „Sf. Iosif”...   continuare

Invitație la crosul caritabil „The Beard Run Satu Mare”
Joi, 19 Aprilie 2018
Beard Brothers Satu Mare organizează o nouă campanie de ajutorare a tânărului Adelin Marian Domuța, în vârstă de 19 ani, diagnosticat cu boala carcinom scuamos cheratinizant mandibular. Este vorba despre ”The Beard Run Satu Mare” - un cros care va avea startul din fața treptelor din Piața 25 Octombrie.   continuare

Bursa Generală a Locurilor de Muncă, vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor
Miercuri, 18 Aprilie 2018
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare anunță desfăsurarea Bursei Generale a Locurilor de Muncă.   continuare

“Cursa bucuriei” pentru copiii cu boli oncologice pe pista Hungaroring din Ungaria
Joi, 12 Aprilie 2018
Fiți gata, start! Începe vindecarea!   continuare