Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Redirecționează 2% din impozitul pe venit centrului „Sf. Iosif” al Organizației Caritas
Caritas Satu Mare  - Vineri, 20 Aprilie 2018

Prin redirecționarea a 2% din impozitul dumneavoastră pe venit puteți sprijini activitatea centrului „Sf. Iosif” din Satu Mare.

Centrul de Reabilitare „Sf. Iosif” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare oferă sprijin copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani, cu dezvoltare atipică, cu tulburări sau retard în dezvoltare sau cu dizabilități, respectiv familiilor acestora.

Instituția asigură servicii complexe socio-medicale şi psihopedagogice de intervenţie timpurie: depistarea, diagnosticarea şi terapia (intervenţia) timpurie a situaţiei de risc, a tulburărilor de dezvoltare sau a dizabilităților; sprijinirea părinţilor şi a familiei care întâmpină dificultăţi; coordonarea intervenţiilor de asistenţă medicală, pedagogică.

În spiritul Sfântului Iosif, cunoscut ca și protector al familiilor, centrul are o abordare centrată atât pe copil, cât și pe familie. “Fie vorba de dezvoltarea unui copil cu dezvoltare atipică sau cu dizabilități, trebuie să știm că nu e suficient să dezvoltăm abilitățile copilului, ci trebuie să acordăm atenție și nevoilor, exigențelor familiei sale, pentru ca membrii de familie să aibă un efect pozitiv în procesul de dezvoltare” – susține Gábor Gnandt, coordonatorul instituției.

Activitățile derulate în cadrul centrului în ajunul sărbătorilor creștine, dar și alte evenimente la care participă beneficiarii instituției alături de membrii lor de familie, oferă o oportunitate excelentă pentru crearea unei comunități a cărei membri se sprijină reciproc, trecând astfel peste momentele grele și bucurându-se împreună de succesele individuale.

Un obiectiv important al echipei centrului “Sf. Iosif” este schimbarea mentalității în ceea ce privește copiii cu cerințe educaționale speciale (CES). Intervenția timpurie este cu adevărat eficientă doar dacă pe lângă membrii de familie, și anturajul mai strâns și mai larg al copiluilui îi înțelege și îi acceptă alteritatea. Proiectul “Clopoțelul sună pentru toți!” finalizat în cursul anului trecut a cărui scop a fost pregătirea integrării în grupe de grădiniță/ clase a 10 copii cu CES, a reușit să implice sute de copii, părinți și pedagogi, ei adoptând o atitudine mai înțelegătoare, mai deschisă față de copiii cu dezvoltare atipică.

Adaptarea continuă a paletei de servicii la nevoile copiilor și familiilor lor constituie o preocupare permanentă a echipei de specialiști ai centrului formată din medici, psihopedagogi, kinetoterapeuți și asistenți sociali. Metodele folosite aici fac parte din cele mai moderne din domeniu, precum kinetoterapie prin metoda Vojta, stimulare bazală, intervenţie psihopedagogică prin metoda PECS pentru copiii autişti, intervenţie psihopedagogică prin integrare senzorială - terapia Ayres, terapie motrică Kulcsar etc.

Grădina Magică, înființată în anul 2017, asigură un mediu natural pentru derularea terapiilor de integrare senzorială. Copiii cu dezvoltare atipică se pot familiariza datorită grădinii senzoriale cu o serie de stimuli pe care ei nu le întâlnesc în alt mod.

Prin redirecționarea a 2% din impozitul dumneavoastră pe venit către Organizația Caritas, puteți să sprijiniți direct munca Centrului de Reabilitare “Sf. Iosif”. În vederea redirecționării se completează formularul 230 cu datele organizaţiei și se depune până pe data de 25 mai la sediul Administrației Finanţelor Publice sau la cel mai apropiat birou Caritas. Datele organizației sunt: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, CF 4960929, cont bancar: RO80 RNCB 0221011282140001. Nu uitați, împreună putem să facem mai mult pentru comunitate!

 

 

 

Tags: 2%  impoziti  donare  
1005 vizite
Distribuie pe