Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Membrii Centrului de Zi „Speranța” au sărbătorit Ziua Persoanelor Vârstnice
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 10 Octombrie 2018

Membrii Centrului de Zi „Speranța” pentru Vârstnici al Caritas au sărbătorit marți Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

În viața unui persoane de vârsta a treia sunt foarte multe evenimente importante, iar Ziua Vârstnicilor cu siguranță face parte dintre ele.

Centrul de Zi „Speranța” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare acordă atenție deosebită marcării acestui eveniment în fiecare an – ne-a informat Magdolna Hauler, coordonatoarea centrului sătmărean. 

La festivitatea organizată marți în cinstea Zilei Internaționale ale Persoanelor Vârstnice a participat și directorul general al Caritas, părintele Ioan Roman. Directorul a adresat câteva cuvinte de suflet celor prezenți, spunând: „Dumneavoastră sunteți o binecuvântare, un dar, o comoară nu doar pentru Organizația Caritas, nu doar pentru membrii de familie, ci pentru întreaga comunitate”.

În semn de apreciere, Süveg Gyöngyi, membră a clubului, a oferit cadou directorului o pereche de șosete de iarnă tricotată chiar de dânsa cu multă dragoste.

În continuarea programului, al doilea cel mai în vârstă membru al clubului, Ioan Kruzlics a recitat poezia: „Îndrăgiți vârstnicii” scrisă de Óbecsey István, iar apoi a delectat publicul cu câteva citate de Ady Endre.

Octogenarul frecventează Centrul „Speranța” de aproape un deceniu, fiind actorul principal al programelor culturale cu anecdotale și versurile sale. Pensionarul plin de energie, de-a lungul anilor a trecut pragul mai multor centre pentru vârstnici, însă la clubul „Speranța” a întâlnit mereu fețe zâmbitoare și a fost primit cu drag, de aceea a rămas fidel acestui club. În cadrul evenimentului, Ioan Kruzlics a fost felicitat de coordonatoarea centrului și de colegi cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 86 de ani.

Marchiș Gheorghe (Gigi) a vorbit despre toamnă și vârsta a treia în stilul său nostim, simpatic. Programul a continuat cu o poezie recitată de Ana Kiss, iar apoi Rozalia Puiu a prezentat în fața publicului un poem compus de dânsa.

Brașoveanca a reprezentat punctul culminant al evenimentului. Dansul preferat al centrului este prezentat în mod tradițional în port popular românesc, unguresc și svăbesc. După programul cultural vârstnicii au luat masa împreună și au petrecut până după-masa.

 

 

Tags: ziua varstnicilor  centrul de zi  speranta  
818 vizite
Distribuie pe