Locale Altele
Marti, 24 Noiembrie 2020
Marti, 24 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Studente franţuzoaice, în practică la Spitalul Judeţean Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 9 Iulie 2009

Două studente de la Facultatea de Medicină Kremlin-Bicetre din Paris se află de la începutul lunii iulie în practică la Spitalul Judeţean din Satu Mare, la secţia Obstretică-Ginecologie.

 

Laurence Peignot şi Claire Pflippoteau au ajuns la Satu Mare după ce mama lui Claire a vizitat anul trecut oraşul nostru în calitate de reprezentantă a Asociaţiei Oraşelor Medii din Europa - CINTE, cu sediul în Massy – oraşul natal al tinerelor.

 

Sub supravegherea medicului Iosif Barna, şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie, Laurence şi Claire respectă programul de lucru al medicilor sătmăreni şi lucrează cot la cot cu ei în sălile de naşteri şi de operaţii, dar şi în saloane, la patul pacientelor.

 

În cadrul unei conferinţe de presă în care au fost prezentate de directorul Spitalului Judeţean, Paula Mare, cele două franţuzoaice au declarat că această experienţă este benefică pentru ele, deoarece, ca studente la Paris, nu reuşesc să aprofundeze prea mult relaţia interumană medic-pacient din cauza numărului mare de viitori medici aflaţi în practică.

 

În acelaşi timp, însă, Laurence şi Claire n-au ascuns că au fost dezolate de condiţiile existente în Spitalul Judeţean Satu Mare, în comparaţie cu cele din Franţa.

La fel de şocate au fost şi de condiţiile din sălile de naşteri şi cele de operaţii şi au mărturisit că nu le-a venit să creadă că echipamentele medicilor şi unele materiale sanitare ori obiecte de instrumentar nu sunt de unică folosinţă, ca în spitalele din Franţa. „Medicii şi bolile sunt la fel ca la noi, dar condiţiile diferă în totalitate” - au afirmat cele două studente.

Tags: studente  franta  practica  spital  
4758 vizite
Distribuie pe