Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Expoziție de fotografie „Voluntariat - resursă pentru comunitate 2018”
Asociația Stea  - Miercuri, 31 Octombrie 2018

Vineri, 2 noiembrie 2018, Muzeul de Arta din Satu Mare găzduieste vernisajul expoziției de fotografie „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2018”.

Expoziţia cuprinde 40 fotografii realizate de 15 tineri care pe parcusul ultimelor 4 săptămâni din cadrul proiectului cu același nume, au descoperit tainele artei fotografice sub îndrumarea fotografului profesionist, Ardelean Alexandru. Fotografiile surprind viziunea tinerilor cu privire la două teme de interes care duc la excluziune socială: consumul de droguri și discriminarea iar expoziția este deschisă publicului cu intrare liberă pȃnă în data de 5 noiembrie 2018.

Evenimentul marcheaza și încheierea proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2018” derulat în perioada 17 iulie – 1 noiembrie 2018 de către Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, cu finanțare din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Satu Mare. În prezența invitaților, reprezentați ai partenerilor, tineri implicați în proiect, părinți și vizitatori, organizatorii vor trece în revistă principalele rezultate ale acestui proiect:

Campania de informare a elevilor cu privire la ofertele de volunariat și educație nonformală, derulată pe parcursul lunii septembrie 2018 a cuprins activități organizate în 11 licee sătmărene, 740 de tineri primind informații necesare pentru a putea alege programele ce li potrivesc cel mai bine în funcție de aptitudinile și domeniile lor de interes.

Festivalul Voluntariatului, realizat în 3 octombrie 2018 cu implicarea a 19 ONG-uri și instituții publice, s-a dovedit a fi o adevărată sărbătoare a implicării, a bucuriei de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru, a entuziasmului de a acționa alături de oameni care împart aceleași valori. Cei peste 250 de tineri participanți la acest eveniment au descoperit ofertele de voluntariat și educație nonformală existente la nivelul municipiului Satu Mare fiind încurajați să se implice.

Programul de educație nonformală pentru tineri derulat pe parcursul lunii octombrie 2018 a permis unui număr de 36 de tineri să-și dezvolte abilități și competențe ce-i vor ajuta să facă față cu brio provocărilor din cadrul activităților de voluntariat în care sunt implicați. Programul a cuprins două tipuri de activități: atelierele de dezvoltare personală și atelierele de creație fotografică. Astfel, 20 de tineri și-au dezvoltat abilități de comunicare, negociere, luarea deciziilor și muncă în echipă, iar 16 tineri au învățat tehnici profesionale de fotografie.

Prin dinamica generată, proiectul contribuie la o schimbare de mentalități în rândul tinerilor, în sensul că cei implicați în proiect au devenit mai conştienţi de valoarea lor şi posibilitatea de a contribui în bine la schimbarea comunităţii din care fac parte. Proiectul a adus o plus valoare la educația tinerilor prin promovarea metodelor de învăţare nonformală și a contribuit la creşterea toleranţei, nondiscriminării şi promovării solidarităţii sociale la nivel de individ şi la nivel de comunitate prin oportunităţile create pentru tineri de a-şi pune în valoare talentul şi cunoştinţele dobândite pe parcursul proiectului.

Despre Asociaţia Stea 

Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Tags: expozitie  fotografie  voluntariat  
716 vizite
Distribuie pe