Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Unui localnic din Ciuperceni i-a ars casa și locuiește într-un Trabant. Consătenii îi construiesc o casă nouă.
Florin Răchitan  - Luni, 12 Noiembrie 2018

Demonstrație de solidaritate așa cum numai în comunitățile care păstrează valorile adevărate se mai poate întâlni!

Unui localnic din Ciuperceni, Ștefan Petruska, i-a ars casa și, fiind un om sărman, nu a avut din ce să-și construiască alta și nici nu a avut unde să meargă altundeva, astfel că și-a făcut culcuș în vechiul său Trabant, pe care l-a ”personalizat”, semn că nenorocirile prin care a trecut nu i-au afectat simțul umorului.

Conducerea Primăriei Agriș, de care aparține satul Ciuperceni, a încercat să-l ajute, dar actualele prevederi legale nu permit acordarea vreunui ajutor ajutor social, deoarece Petruska are în proprietate un petec de pământ puțin mai mare de 20 de ari, deci e ”moșier”, cum ar veni ;))

Primărița Marton Zsuzsanna nu a acceptat ca lucrurile să rămână așa, astfel încât a lansat un apel prin Asociația Pro Agriensis, un ONG care organizează multe acțiuni cu caracter cultural și social la nivel local, iar ajutorul nu a întârziat.

Consătenii au donat sumele necesare din care s-au putut cumpăra materiale de construcție, astfel că a început deja construirea noii case pe fundația celei vechi. Mai e nevoie doar de o fereastră și o sobă cu lemne pentru încălzire în timpul iernii, iar Ștefan Petruska își va petrece Crăciunul în noul său cămin.

Tags: casa  trabant  ciuperceni  
850 vizite
Distribuie pe