Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Caritas și-a premiat voluntarii
Caritas Satu Mare  - Vineri, 7 Decembrie 2018

În anul 2018 aproape trei sute de tineri au făcut muncă de voluntariat în cadrul Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare. La festivitatea care a avut loc miercuri, Caritas a premiat voluntarii care s-au implicat regulat în munca organizației.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a recunoscut meritele voluntarilor care au spijinit activitatea organizației în cursul acestui an.

La evenimentul organizat în data de 5 decembrie la Centrul „Sf. Paul” au fost invitați voluntarii care au acumulat cel puțin 20 de ore de voluntariat, implicându-se regulat în munca organizației. Diplomele și cadourile celor 49 de tineri au fost înmânate de directorul general Ioan Roman și de coordonatorul de voluntari, Simai Éva.

Patru liceeni au fost lăudați în mod special: Zimbru Damian și Ardelean Andrei, elevi ai Colegiului Tehnic „I. C. Brătianu”, Mike Sabrina, elevă a Liceului Teologic Romano-Catolic „Hám János” și Fűlep Izabella de la Liceul Refomat care au activat mai mult de 40 de ore ca voluntari în 2018. Simai Éva a afirmat că ei sunt niște tineri deosebiți, care se dedică necondiționat unui scop bun, oameni pe care Organizația Caritas poate conta oricând și în orice.

Sprijinul oferit de tinerii premiați a fost foarte variat. O mare parte a celor prezenți s-a implicat în organizarea și derularea evenimentelor de caritate și solidaritate anuale ale Caritas – „Caritas Charity Walk” și „Un Milion de Stele”. O serie de foști beneficiari ai centrelor de copii ale organizației s-au atașat atât de mult de pedagogii instituției pe care au frecventat-o și de atmosfera centrului, încât ei au continuat să sprijine activitatea zilnică a acestor instituții ca voluntari.

La „Casa Prieteniei” din Satu Mare, la Centrul de Zi „Integretto” din Ardud și la Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung un număr mare de voluntari, foști beneficiari, au participat regulat la activitățile derulate, s-au implicat în pregătirea și organizarea evenimentelor și și-au asumat cu bucurie chiar și sarcini mai mari – la „Integretto” de exemplu, astă-vară o echipă formată din 12 voluntari a înfumusețat terenul de joacă a centrului.

În vacanța mare mai mulți elevi și-au dedicat timpul liber pensionarilor care își petrec zilele la Centrul „Sf. Iacob”, povestind cu aceștia, plimbându-se cu ei, aducând astfel un pic de lumină, speranță, bucurie în viața lor.

Centrul „Sf. Paul” al Caritas colaborează cu 14 instituții de învățământ sătmărene în domeniul voluntariatului. În cadrul festivității organizate miercuri, au fost recunoscute și meritele coordonatorilor de voluntari ale liceelor partenere, ei având un rol important în îndrumarea elevilor spre fapte bune și în motivarea lor continuă.

Directorul Ioan Roman a subliniat că Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare contează și în anul ce vine pe toți membrii echipei de voluntari consacrați, devotați, dedicați comunității.

 

Tags: caritas  premiere  voluntari  
1159 vizite
Distribuie pe