Locale Altele
Miercuri, 17 Iulie 2019
Mie, 17 Iul 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asistenții sociali participă la un curs de perfecționare organizat de Caritas
Caritas Satu Mare  - Joi, 17 Ianuarie 2019

Miercuri a început și joi se finalizează cursul de perfecționare organizat de Caritas pentru asistenți sociali. În centrul celor două zile de curs se află personalitatea asistentului social și o mai bună comunicare cu colegii și clienții lor.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în colaborare cu filiala sătmăreană a Consiliului Național al Asistenților Sociali din România a organizat un curs de perfecționare acreditat pentru asistenți sociali.

Primul modul de curs s-a derulat în perioada 22-23 noiembrie, iar cel de-al doilea modul a început miercuri și se finalizează joi după-masă.


La cursul susținut de formatorul orădean Makai Dimény Judit Katalin participă 22 de asistenți sociali care își desfășoară activitatea în cadrul primăriilor, respectiv în centrele sociale ale Caritas. Cursul este organizat în cadrul unui proiect important al Caritas, finanțat din fonduri elvețiene, axat pe dezvoltarea și integrarea unor comunități marginalizate.

După primul modul, mai mulți participanți au semnalat formatorului, chiar dacă în moduri diferite, că pentru a înțelege mai bine clienții cu care lucrează și pentru a putea relaționa mai bine cu ei, simt nevoia să-și cunoască mai bine propria personalitate. Astfel, cele două zile de curs sunt axate pe personalitatea asistentului social.

Ținând cont de teoria învățării experiențiale dezvoltată de David Kolb, fiecare participant va descoperi în ce tip se încadrează, și cum influențează stilul de învățare personal eficiența la locul de muncă – ne-a informat trainerul. În cadrul cursului se va acorda atenție și înțelegerii modului în care funcționează familiile și în ce fel influențează poziția pe care o avem în cadrul familiei, ceea ce devenim. Acesta poate avea două beneficii pentru participanți – consideră Judit – pe de o parte ei vor înțelege mai bine cum au devenit aceste persoane dornice să ajute, pe de altă parte, ei vor înțelege mai bine reacțiile persoanelor ajutate, și toate acestea în contextul în care ei lucrează zi de zi.

Un alt subiect important tratat în cadrul cursului este îmbunătățirea comunicării cu colegii și cu beneficiarii.

Asistenții sociali vor conștientiza tipurile de întrebări care facilitează sau chiar dimpotrivă, împiedică primirea unor răspunsuri, scopul fiind eficientizarea procesului de lucru.

Prima zi de curs a deschis noi perspective pentru participanți, iar azi cursul continuă cu noi sarcini și noi provocări. 

Tags: curs  perfectionare  asistenti sociali  caritas  
448 vizite
Distribuie pe