Locale Altele
Sambata, 23 Septembrie 2023
Sam, 23 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jumătate din absolvenții cursurilor AJOFM și-au găsit locuri de muncă
AJOFM Satu Mare  - Luni, 4 Februarie 2019

În anul 2018, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare  a cuprins în programe de formare profesională organizate prin intermediul Centrelor Regionale de Formare a Adulților Cluj, Mureș și Vâlcea și prin furnizorii de servicii 630 persoane.

Din cele 630 de persoane cuprinse la cursuri,388 provin din mediul rural, 2 persoane sunt cu handicap,7 persoane sunt de etnie romă, 29 persoane sunt șomeri de lungă durata și 204 persoane provin din mediul urban.

Au fost organizate 38 de cursuri de formare profesională în meseriile: agent de securitate(2); bucătar(3); coafor (1); contabil (2), competențe antreprenoriale (3), competențe informatice(4), electrician în construcții (1), lucrător în cultura plantelor(5), lucrător în comerț(3), lucrător calificat în creșterea animalelor (1), lucrător în structuri pentru construcții (3), lucrător în tâmplărie (2), infirmieră (1), îngrijitori bătrâni (2), inspector/ referent resurse umane (1), instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze (1) și manichiurist – pedichiurist (3) .

Accesul la programele de formare profesională se face în urma activității de informare și consiliere profesională sau de mediere.

Cursurile pentru șomeri au fost  gratuite  și s-au  desfăsurat  în județul Satu Mare, iar finanțarea lor s-a făcut  din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Numărul total al absolvenților de cursuri de formare profesională care s-au angajat în anul 2018 a fost de 317 persoane.

Tags: absolventi  cursuri  formare  profesionala  
1248 vizite
Distribuie pe