Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Voluntarii Clubului Rotary au pornit cu o Caravană Medicală prin județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 3 Aprilie 2019

După doi ani de la prima acțiune de acest fel, voluntarii sătmăreni ai Clubului Rotary au pornit prin județ cu o autospecială adaptată funcției de cabinet medical mobil, cu scopul de a face, gratuit, investigații medicale simple sau relativ complexe membrilor comunităților izolate sau defavorizate din județ.

Dacă la prima acțiune, medicii voluntari au acoperit partea de Nord a județului, consultând nu mai puțin de 170 de persoane, dintre care 40 de copii, acum vor ajunge în zilele următoare în patru localități din partea de Sud: Valea Vinului, Homorodul de Mijloc, Poiana Codrului și Andrid.

Echipa de opt medici de diferite specializări, mobilizați de președintele Clubului Rotary Satu Mare, Csengeri Zsolt, și de fosta viceprimăriță Marcela Papici, este condusă de chirurgul pediatru Ludovic Szatmari, iar scopul lor declarat este să depisteze din timp simptomele unor afecțiuni cardiace, renale sau hepatice, înainte ca acestea să se agraveze.

Cabinetul medical mobil a fost pus la dispoziția voluntarilor sătmăreni de Fundația Sensiblu și Asociația ”Floare de Colț” din Abrud, vehiculul urmând să revină la Satu Mare și în anii următori.

Tags: caravana  medicala  rotary  
941 vizite
Distribuie pe