Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas Satu Mare a organizat un concurs de creație la Turulung
Caritas Satu Mare  - Sambata, 6 Aprilie 2019

Copiii care frecventează Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours” al Caritas au confecționat felicitări de Paște în cadrul concursului de creație organizat joi.


La concursul de creație organizat joi de Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare au participat 31 de copii.

În cadrul evenimentului, trei categorii de vârstă și-au măsurat talentul: copiii din clasele 0-I, III-IV, respectiv V-VIII. Concursul a fost menit să aducă mai aproape Sfintele Sărbători de Paști, pe de o parte, iar pe de altă parte, să-i obișnuiască pe copii cu situațiile de concurs, căci în ziua de azi, ei trebuie să fie conștienți că dacă doresc să-și atingă un scop, ei trebuie să depună eforturi, să lucreze din greu pentru a-și îndeplini visele – consideră coordonatorul instituției, Boros János.


Elevii de clasa a IV-a care s-au înscris în concurs, peste câteva săptămâni vor primi Prima Împărtășanie. Ei frecventează orele de religie regulat și cu mare drag, părintele Seffer Daniel ocupându-se cu multă răbdare și dragoste de educația lor religioasă. Acești copii știu bine cât de importante sunt sărbătorile pascale pentru creștini, iar cu prilejul concursului având ca temă Paștele, au împărtășit cunoștințele lor și colegilor lor mai mici. 

În organizarea și derularea concursului de creație s-a implicat toată echipa centrului. Evenimentul a fost precedat de o pregătire temeinică.


În săptămânile trecute, pedagogii au exersat împreună cu copiii diverse tehnici, pe care aceștia le-au aplicat și combinat în cadrul concursului. Participanții au desenat, au pictat, au decupat, au lipit, fiecare copil dorind să creeze cea mai frumoasă felicitare de Paște.
Lucrările au fost evaluate de pedagogi alături de coordonatorul centrului, ei având o sarcină grea, felicitările realizate fiind foarte reușite și deosebite.

În categoria claselor 0-I, premiul I a fost câștigat de Fedor Jesica Claudia, premiul II i-a revenit lui Ponczok Ivette, iar premiul III i-a fost atribuit lui Deutsch Gellért. Printre concurenții din clasele a III-a și a IV-a, Deutsch Levente s-a clasat pe locul I, Váradi Natália pe locul II și Lóza Levente pe locul III. În categoria claselor V-VIII, primul loc a fost obținut de Csengeri Jázmin, al doilea de Dalnoki Róbert, iar cel de-al treilea de Covaci Evelin. Copiii s-au bucurat mult de premiile câștigate, dar și de succesul colegilor lor. Organizatorii au avut grijă ca niciun concurent să nu plece cu mâna goală, fiecare primind câte-o diplomă de participare și dulciuri.


În săptămânile ce urmează, pregătirile pentru sărbătorile pascale continuă cu noi programe interesante la Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung. 
Tags: concurs  creatie  caritas  
388 vizite
Distribuie pe