Locale Altele
Sambata, 16 Ianuarie 2021
Sam, 16 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Din toamnă adunăm selectiv deşeurile
Florin Răchitan  - Miercuri, 29 Iulie 2009

Primarul Iuliu Ilyes a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul Regulamentului de salubrizare pe care îl supune dezbaterii consilierilor locali în şedinţa de joi.

 

Proiectul a fost deja amânat odată în forma propusă de primar, aceeaşi soartă a avut-o şi un proiect asemănător propus de consilierii PD-L, a avut loc şi o dezbatere publică pe această temă, iar actuala variantă cuprinde şi elemente din concluziile dezbaterilor şi discuţiilor de până acum.

 

Ideea principală a Regulamentului de salubrizare a municipiului Satu Mare se referă la introducerea aşa-numitului sistem dual de colectare a deşeurilor, o varianta simplificată a colectării selective.

 

Sătmărenii vor colecta separat în gospodării deşeurile reciclabile precum hârtia, cartonul, PET-urile, sticla şi textilele, respectiv pe acelea nereciclabile, adică deşeurile organice sau umede. Potrivit promisiunilor primarului Iuliu Ilyesa, sistemul va începe să fie implementat din această toamnă, până la sfârşitul anului vor fi amenajate aproximativ 100 din cele peste 200 de puncte de colectare din municipiu, iar restul anul viitor.

Este vorba despre punctele de colectare existente în prezent pe raza municipiului, care vor fi reamenajate pentru a putea fi adaptate noilor cerinţe. În funcţie de necesităţi, fiecare punct de colectare - care va fi împrejmuit, acoperit şi închis cu lacăt pentru a nu permite accesul persoanelor care nu domiciliază în zonă - va fi prevăzut cu câte două sau patru containere pentru deşeurile reciclabile şi cele nereciclabile.

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, viceprimarul Kereskenyi Gabor a prezentat proiectul de hotărâre privind stabilirea criteriilor pentru repartizarea locuinţelor sociale rămase libere.  

Viceprimarul a afirmat că sunt vizate în special cele două blocuri cu locuinţe sociale de pe aleile Târnavei şi Timişului, pentru care solicitările de repartizare sunt foarte multe, în special când, din anumite motive, se eliberează câte un spaţiu de locuit. Pentru a se evita scandalurile şi întrucât sunt avuţi în vedere, în primul rând, sătmărenii evacuaţi din casele naţionalizate, vor fi stabilite criteriile de care se va ţine cont la repartizarea locuinţelor rămase libere.

Tags: colectare  selectiva  deseuri  
1382 vizite
Distribuie pe