Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Apă mai scumpă pentru sătmăreni
Florin Răchitan  - Vineri, 31 Iulie 2009

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi noile tarife pentru serviciile de canalizare şi alimentare cu apă a locuinţelor din municipiul Satu Mare. Astfel, începând cu 1 august, sătmărenii vor plăti la Apaserv cu aproximativ 15% mai mult pentru aceste servicii, noile tarife fiind de 2 lei/mc pentru apă şi 1,15 lei/mc pentru canalizare.

 

Dezbaterea acestui proiect de hotărâre a iscat o mică dispută verbală în Consiliul Local, între reprezentanţii PD-L şi cei ai UDMR, în timp ce PSD-iştii şi liberalii au stat pe margine.

Cei trei democrat-liberali prezenţi la şedinţă au susţinut că măsura scumpirii apei nu este oportună în condiţii de criză, când populaţia abia se descurcă cu banii, însă au fost acuzaţi de populism ieftin, amintindu-li-se că Guvernul alcătuit din colegii lor de partid nu are nici o problemă când ia decizii despre scumpirea utilităţilor sau îndatorarea ţării la organismele financiare internaţionale.

 

Directorul Apaserv, Ioan Leitner, a explicat că nu se pune problema obţinerii vreunui profit, ci este nevoie de majorarea tarifelor pentru a se asigura în continuare serviciile de alimentare cu apă şi canalizare în condiţiile scumpirii energiei electrice cu care funcţionează pompele.

 

Până la urmă, PDL-iştii au votat contra, iar PSD-iştii s-au abţinut, dar proiectul a fost aprobat datorită votului pozitiv al UDMR-iştilor şi liberalilor.

 

Un alt duel verbal, deja clasic în Consiliul Local, între PDL-istul Claudiu Ardelean şi primarul Iuliu Ilyes, a fost prilejuit de dezbaterea proiectului de hotărâre privind Regulamentul de salubrizare al municipiului Satu Mare.

După luni întregi de bătut apa în piuă despre cadrul general în care ar urma să se desfăşoare activitatea de salubrizare a Sătmarului, Claudiu Ardelean i-a reproşat primarului că e inconsecvent în privinţa unor aspecte ale regulamentului, ce reprezintă, în opinia sa, un pas înapoi faţă de legislaţia în vigoare în domeniul protecţiei mediului. Tot UDMR-iştii au sărit în apărarea primarului, iar la vot au fost susţinuţi de toţi ceilalţi consilieri, inclusiv de o colegă de partid a lui Claudiu Ardelean.

Tags: apa  scumpa  apaserv  
1259 vizite
Distribuie pe