Locale Altele
Duminica, 5 Aprilie 2020
Dum, 5 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Avansează procesul de elaborare a platformei online creată de organizația Caritas
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 22 Mai 2019

Caritas este implicat în crearea unei platforme e-learning care face accesibilă dezvoltarea timpurie pentru mai mulți copii cu nevoi speciale.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a lansat în luna noiembrie a anului trecut în colaborare cu Asociația Rejtett Kincsek Down din Nyíregyháza (Ungaria) și Centrum Liberta din Kosice (Slovacia) proiectul Erasmus+ intitulat „Dezvoltarea abilităților copiilor cu dezvoltare atipică prin sprijin online”. 

Scopul proiectului este elaborarea unui sistem inovator de module e-learning în vederea îmbunătățirii dificultăților întâmpinate în acordarea serviciilor de intervenție timpurie și creșterea nivelului scăzut al incluziunii sociale. Un sistem format din 5 module va oferi utilizatorilor platformei posibilitatea dezvoltării copiilor lor în mediul obișnuit, familiar, în diverse domenii importante precum: comunicare, motricitate fină, nutriție, care sprijină integrarea socială a copiilor și contribuie la adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Vestea elaborării unei platforme online a fost primită cu interes în toate cele trei țări. De la momentul lansării proiectului s-au făcut o serie de pași importanți pentru a face platforma funcțională și accesibilă într-un termen cât mai scurt.

Un prim pas a reprezentat identificarea nevoilor viitorilor utilizatori prin chestionarea a 100 de părinți din România, Ungaria și Slovacia. În urma prelucrării răspunsurilor, echipa de implementare a proiectului a obținut date relevante care servesc drept bază pentru elaborarea platformei.  

Până în luna aprilie anul curent a fost finalizat documentul cadru de implementare, care include descrierea detaliată a modulelor, respectiv instrucțiuni referitoare la utilizarea paginii pentru persoanele care vor încărca lecțiile e-learning pe platformă.

Conținutul documentului cadru a fost evaluat de nouă psihopedagogi din cele trei țări implicate în proiect, care au ajuns la concluzia că atât descrierea, cât și platforma de dezvoltare este corespunzătoare.

Din partea Organizației Caritas, au fost implicați în procesul de evaluare Ivanitzki Boglárka și Zilahi Zenkő, psihopedagogi ai Centrului de Reabilitare „Sf. Iosif” din Satu Mare, respectiv Czier Brigitte, psihopedagog al Centrului de Reabilitare Carei.

Specialiștii Caritas au menționat ca avantaje simplitatea și structura logică a platformei, cât și faptul că utilizarea acesteia este ușoară.

Tags: platforma online  caritas  
300 vizite
Distribuie pe