Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Familiile din programul Raza Speranței au fost în tabără la Ocna Șugatag
Fundația Hans Lindner  - Miercuri, 10 Iulie 2019

Anul acesta, datorită conjuncturii favorabile și a mărinimiei persoanelor care au donat și ne-au susținut activitățile, am reușit să organizăm în perioada 30.06- 4.07.2019 două tabere de recreere a familiilor cu copii și tineri cu afecțiuni oncologice din judet beneficiari ai programului Raza Sperantei. Una a avut loc în Sarospatak Ungaria, și una în Maramureș Ocna Șugatag.


Una dintre locațiile de desfășurare a taberelor a fost localitatea maramureșană Ocna Șugatag și împrejurilmile acesteia, unde cele 15 familii participante au avut prilejul să se bucure de frumusețea peisajelor și ospitalitatea localnicilor.

 Programul a fost unul încărcat cu vizitarea obiectivelor turistice din zonă, dar și cu  multe emoții pozitive și voie bună, jocuri de grup și chiote de bucurie ale copiilor scăldându-se  în piscinele din incinta pesiunii.


Lacul Bodi din Mogoșa de la poalele muntelui Gutâi a fost pentru copii un loc în care au putut să își pună în practică abilitățile sportive de a pedala pe hidrobicicletă în jurul lacului admirând în acel timp peisajul montan.

Oprirea de la pârtiile de schii din Șuior, au adus emoții intense copiilor datorită urcării la cota 1000 cu telescaunul. Acolo familiile au fost ospătate cu un prânz tradițional petrecând o întreagă după masă în mijlocul peisajului de basm care înconjura cabana.

Într-o altă zi sufletele copiilor și a părinților au fost bucurate cu popasul de la Centrul de echitație – Casa Pașcu, familiile fiind întâmpinate cu prietenie de gazde, aflând informații prețioase despre rasele de cai, lame și căprioarele din vecinătatea casei, copiii având totodată șansa să hrănescă animalele cu fructe și pâine iar apoi să se urce călare pe caii prețioși, învingându-și toate temerile.


Mănăstirea Bârsana și vizitarea ansamblului monahal a încununat buna dispoziție a acestor zile, aducând prilejul unui moment de meditație, rugăciune și slavă într-o locație în care rugăciunea se unește cu  colinele,pădurile și cu arhitectura din piatră şi lemn.

Cimitirul vesel din Săpânța a fost un alt punct turistic vizitat de familii, locație care i-a încântat pe copii prin unicitatea locului, farmecul și umorul cu care sunt relatate poveștile de viață a persoanelor inmormăntate.O altă locație deosebită vizitată a fost Mănăstirea Peri, la care copiii au admirat turla înaltă de 78 de m, fiind totodată a 3 a cea mai înaltă turlă de biserică dintre lăcașurile de cult din România și care poate fi observată si de peste Tisa.

Organizatorii se bucură că și în acest  au reușit să ofere copiilor și părinților acestora odihnă și recreere, bucurie și voie bună, să-i scoată din rutina de zi cu zi ale luptei cu boala, oferindu-le activități benefice pentru a reface energiile atât de necesare unei cât mai bune recuperări.

Familiile și organizatorii multumesc pe această cale sponsorilor Király István , Kengye Zoltán, Fehér Zoltán, Barta Ludovic , Kovacs Beata, Nagy Enikö, Asztalnok Mária , Kállai Pál, Dobos Zsigmond, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil, dar și comunității sătmărene care donând 2 % din impozitul pe venit demostrează că  împreună putem pune în mișcare ceva  care părea greu de realizat.


 Să fim și în viitor împreună  Raza Speranței!

Tags: raza sperantei  tabara  familii  
944 vizite
Distribuie pe