Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cel mai în vârstă beneficiar al Centrului de Zi „Sf. Iacob” a împlinit 98 de ani
Caritas Satu Mare  - Sambata, 3 August 2019

În viața Centrului de Zi pentru Vârstnici „Sf. Iacob” al Organizației Caritas ziua de joi a fost una specială, fiind ziua în care cel mai în vârstă beneficiar al instituției a împlinit 98 de ani.


O adevărată premieră în istoria centrului, căci de-a lungul celor 20 de ani de existență au fost felicitați doi vârstnici de 90 de ani, dar niciodată unul de 98 de ani – ne-a informat coordonatoarea instituției, Angela Kincses. Sărbătoritul, seniorul Ferenczi Lajos, frecventează centrul de 6 luni. Pensionarul are mereu o atitudine pozitivă, îi place mult compania celorlalți vârstnici.

Chiar dacă auzul său nu mai e chiar bun și de aceea comunică un pic mai greu, el simte că face parte dintr-o comunitate, că are cu cine schimba o vorbă, are cu cine discuta temele care îl preocupă.


Este înzestrat cu un simț al umorului mai aparte, spusele lui fiind citate adesea și peste câteva zile de colegi. Dimineața obișnuiește să citească ziarul pentru a fi la curent cu cele mai noi știri. Îi place să joace cărți, și este chiar un as în acest domeniu. Cu toate că de-a lungul celui aproape un secol de viață a trăit multe, Ferenczi Lajos susține că merită să trăiești, e bine să trăiești.
Sărbătoritul a fost felicitat de colegii săi de la centru într-un cadru festiv. Vârstnicii s-au îmbrăcat frumos, așa cum se cuvine la o ocazie importantă. Ei au pregătit și un cadou special.

Înainte de ziua evenimentului, fiecare pensionar a spus cum îl vede pe sărbătorit. Împreună, ei au transformat opiniile în versuri, care au fost redactate și imprimate de voluntara Fűlep Izabella, apoi sub formă de colaj au fost oferite nonagenarului.

Versurile au fost rostite și personal de colegi în compania multor urări de bine. Punctul culminant al aniversării a reprezentat tortul delicios. La eveniment a fost prezent și directorul general al Organizației Caritas, Ioan Roman, fiind alături de vârstnici în această zi specială pentru ei, având o vorbă bună pentru fiecare. 


Marcarea zilei de naștere al seniorului Ferenczi Lajos a fost un eveniment cu un puternic impact emoțional pentru toți cei prezenți. Vârstnicii au stabilit un nou scop comun: să ajungă cu toții la vârsta colegului și mai mult, într-o condiție fizică și mentală la fel de bună ca a sărbătoritului, care la rândul său, a primit sarcina să fie prezent la aniversarea a 98 de ani de viață a fiecărui coleg de-al său.

493 vizite
Distribuie pe