Locale Altele
Sambata, 4 Februarie 2023
Sam, 4 Feb 2023
„Omul cu două feţe” – Campanie de prevenire a exploatării sexuale a femeilor
SM Online  - Joi, 20 August 2009

Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane a lansat Campania de Prevenire a Exploatării Sexuale a femeilor  „Omul cu două feţe”.

 

Campania are ca grup ţintă femeile tinere şi fetele cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani şi se desfăşoară pe o perioadă de 3 luni. Mesajul campaniei este: „Traficul de persoane se poate ascunde în spatele unei feţe prietenoase”.

 

Cu ocazia activităţilor preventive desfăşurate de poliţiştii sătmăreni se vor oferi tinerelor prezente în taberele organizate în municipiul Satu Mare informaţii privind fenomenul traficului de persoane, riscurile asociate acestui flagel, sfaturi utile pentru a nu cădea în capcana traficanţilor de carne vie şi va fi popularizat numărul de Tel Verde 0800800678 pe care îl pot apela persoanele aflate în nevoie.

 

Aceste activităţi se înscriu în prima etapă de derulare a campaniei „Omul cu două feţe” ce vizează sesiuni de informare în taberele şcolare, urmând ca în a doua etapă, să se deruleze acţiuni de prevenire a traficului de persoane în unităţile de învăţământ, odată cu începerea anului şcolar.

 

La toate aceste activităţi vor fi invitaţi să participe şi specialişti din cadrul Centrului Regional Bihor al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare şi Direcţiei Judeţene de Tineret Satu Mare.

 

Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul anitp.mai.gov.ro.

Tags: campanie  prevenire  trafic  carne vie  


1773 vizite
Distribuie pe