Locale Altele
Marti, 7 Iulie 2020
Marti, 7 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, la Satu Mare de Ziua Persoanelor Vârstnice
Florin Răchitan  - Marti, 1 Octombrie 2019

În conformitate cu sloganul ”Alături de fiecare român”, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, s-a aflat marți în vizită oficială în județul Satu Mare, chiar de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

La orele amiezii, el s-a întâlnit cu preşedinţii asociaţiilor de pensionari din judeţ, cu membri ai Comisiei de Dialog Social - lideri de sindicat şi reprezentanţi ai patronatelor, respectiv cu reprezentanţii instituţiilor subordonate ministerului de resort.

Discuţiile s-au desfăşurat timp de mai bine de două ore în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, întâlnirea fiind prezidată de către prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip.

Ministrul a felicitat pensionarii din judeţ cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice şi a răspuns întrebărilor partenerilor de dialog, care au privit în special aplicarea legii pensiilor, a legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice şi a modificărilor privind legea dialogului social.

Apoi, la sediul PSD Satu Mare a participat la o întâlnire cu seniorii social-democrați organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor. La eveniment au participat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, președintele executiv al Organizației Municipale Satu Mare, Ciprian Crăciun, consilierul județean Gheorghe Pop, consilierul municipal Adrian Micle și alți colegi social-democrați, alături de reprezentanți ai organizației de pensionari.

Ministrul le-a vorbit seniorilor despre măsurile de sprijin pe care Guvernul le-a luat pentru vârstnici și le-a dat asigurări că PSD va rămâne în continuare alături de seniori și va continua politicile privind creșterea nivelului de trai al tuturor românilor.

Guvernul PSD a reușit să crească continuu pensiile, să elimine plata contribuției la sănătate, dar și impozitul pe venit pentru pensiile mici, să garanteze acces la medicație prin actualizarea listei de medicamente compensate și să îmbunătățească condițiile din spitale pentru un act medical de calitate.

Ulterior, după o conferință de presă susținută la sediul PSD, ministrul a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru susținerea Pactului Național pentru Bunăstarea Românilor, un pact propus de candidatul PSD la Președinția României, premierul Viorica Dăncilă, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare.

PSD este singurul partid care a semnat alături de fiecare pensionar „Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor” prin care se asigură continuarea majorărilor de pensii, indiferent de ce partid sau formațiune politică va fi la guvernare în următorii ani.

➢ PACTUL NAȚIONAL PENTRU BUNĂSTAREA ROMÂNILOR reprezintă asigurarea fiecărui pensionar din această țară că, indiferent ce partid sau formațiune politică va conduce România, vor fi păstrate și continuate măsurile și programele de majorare a pensiilor.
➢ Pensionarii din fiecare județ trebuie să aibă garanția că nu vor ajunge în situația din 2010, când politicienii de la PNL-PDL care conduceau țara noastră au luat decizia de a reduce și impozita pensiile.
➢ Nu mai vrem ca părinții și bunicii noștri să treacă din nou prin astfel de situații, care să îi pună în imposibilitatea de a avea un trai decent.
➢ Este un gest de minimă decență din partea liderilor PNL, USR-PLUS, PMP, Pro România, ALDE și UDMR să semneze acest PACT, care să le ofere pensionarilor din toată țara garanția că vor continua să respecte noua lege a pensiilor și vor asigura toate majorările prevăzute în actele normative aflate în vigoare, dacă vor ajunge la guvernare.
➢ Era o garanție pentru fiecare pensionar ca astăzi, 1 octombrie, când sărbătorim ziua internațională a persoanelor vârstnice, să vedem că liderii acestor partide își doresc o viața demnă și independentă pentru fiecare pensionar din România.
➢ E datoria noastră, a oamenilor politici, să asigurăm creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi decent.
➢ Din păcate, numai PSD este interesat în mod real de soarta persoanelor vârstnice, pentru restul partidelor aceste persoane constituie doar o masă mare de electorat, care contează numai când sunt alegeri.

Semnează pactul la sediul PSD Satu Mare sau online, aici: https://www.petitieonline.com/pactul-pentru-bunastarea-roma…

788 vizite
Distribuie pe