Locale Altele
Duminica, 9 August 2020
Dum, 9 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Vârstnicilor a fost sărbătorită la Centrul „Speranța”
Caritas Satu Mare  - Luni, 7 Octombrie 2019

Pensionarii care frecventează Centrul de Zi „Speranța” al Organizației Caritas au organizat o festivitate de ziua lor urmată de o petrecere. 


Membrii Centrului de Zi „Speranța” pentru Vârstnici al Organizației Caritas au marcat Ziua Internațională a Vârstnicilor cu versuri, dansuri și cântece. Directorul general al Caritas, Ioan Roman și directoarea adjunctă, Monica Apan au fost alături de vârstnici în această zi specială, împărtășind bucuria lor.

Evenimentul a fost deschis de coordonatoarea centrului, Magdolna Hauler, iar apoi a luat cuvântul părintele Ioan Roman care a avut multe cuvinte de laudă la adresa instituției și a pensionarilor care o frecventează. „Eu văd că dumneavoastră întineriți când sunteți împreună. Oamenii înțelepți spun că inima îmbătrânește ultima dată, deci cel care are inima tânără, rămâne veșnic tânăr. Și chiar am observat că sunt tineri care au inimă bătrână și sunt seniori în a căror piept bate o inimă tânără. Vă doresc din suflet să aveți mereu inima tânără, să încapă multă lumină, și în special Dumnezeu să încapă în ea!” – a spus directorul organizației vârstnicilor.


Pensionarii au pregătit un program cultural-artistic pentru această ocazie. Ioan Kruzlics, care în curând va împlini frumoasa vârstă de 87 de ani, a făcut o paralelă, în stilul său simpatic, între cum trăiesc viața femeile și cum bărbații, la diferite vârste. Octogenarul a transmis colegilor săi și o urare mai aparte, și anume să ajungă cel puțin la vârsta sa, în așa fel încât și el să mai poată ciocni cu fiecare din ei. Gheorghe (Gigi) Marchiș a delectat publicul cu gânduri despre viață, iar Ana Kiss a recitat o poezie de Agelica Grosu cu titlul: „Nu vreau deloc să-mbătrânesc!”.

Rozalia Margó Puiu a împărtășit cu cei prezenți istoria vieții sale prin intermediul unui poem compus chiar de dânsa, afirmând că în versurile acestuia se regăsesc bucuriile și tristețile sale, dar și colegii săi de la centru, pentru că de când frecventează clubul împreună cu soțul ei, Mircea, firul vieții lor s-a împletit cu cel al centrului.

Evenimentul a continuat cu o petrecere pe cinste, startul fiind dat de o coreografie pe Marșul Radetzky.


Apartenența la o comunitate adevărată crește pofta de viață, ne dă putere să trecem peste grijile cotidiene. Ca membri unei astfel de comunități, pensionarii care frecventează Centrul de Zi „Speranța” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare știu bine că mai au multe de făcut în viață, mai au multe de trăit, și – precum sugerează și denumirea centrului – nu pot pierde niciodată speranța.

 

466 vizite
Distribuie pe