Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poliţiştii de frontieră se plâng că nu le-ajung salariile de 20 milioane
Florin Răchitan  - Marti, 25 August 2009

Am fost foarte impresionaţi, ce să mai zicem, marţi la şedinţa Comisiei de Dialog Social, la care sindicaliştii de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră s-au plâns prefectului că nu le-ajung salariile de 2.000 RON.

 

Liderul de sindicat, Ioan Săsăran, a explicat că statul nu le mai decontează de vreo trei luni chiriile de 200 – 300 de euro pentru agenţii care îşi desfăşoară activitatea în alte localităţi decât cele de domiciliu – chiar suntem curioşi oare cât costă chiria unei camere la Urziceni sau Tarna Mare, de exemplu – iar cantitatea de 90 litri benzină / lună / maşină de serviciu, plătită de stat, nu le-ajunge, că doar jeep-urile consumă mult în patrulare.

 

Poliţiştii de frontieră se plâng, de asemenea, că ministerul nu plăteşte asigurarea  CASCO pentru maşinile de serviciu, astfel că trebuie să scoată bani din buzunarele proprii ori de câte ori buşesc maşinile, din vina lor – vai ce nedreptate!!!

 

Prefectul Radu Giurcă nu s-a arătat foarte impresionat de lamentările băieţilor în uniformă care, bineînţeles, păzesc graniţa să nu cumva să intre vreun pachet de ţigări ucrainene, amintindu-le că marea majoritate a românilor muncitori nici nu visează la salariile lor, ca să nu mai vorbim de faptul că nimeni nu le plăteşte asigurarea CASCO la maşini.

 

Mai împăciuitor din fire, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, i-a rugat să aibă răbdare încă două-trei săptămâni, până la următoarea rectificare de buget operată de Guvern, când se va şti exact câţi bani vor avea la dispoziţie structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Tags: politisti  frontiera  salariu  
2067 vizite
Distribuie pe