Locale Altele
Miercuri, 26 Februarie 2020
Mie, 26 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autoritățile și Crucea Roșie Satu Mare iau măsuri pentru a face față unui eventual flux de imigranți
Florin Răchitan  - Marti, 14 Ianuarie 2020

Directorul de cancelarie al Prefecturii Satu Mare, Adrian Cozma, a participat marți, în sala de ședințe a Consiliului Local al municipiului Satu Mare, la conferința de închidere a proiectului ”Help Again!” cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 privind Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, organizat de beneficiarul proiectului, Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare.

Politica de ajutor umanitar în domeniul migrației, elaborată în cadrul proiectului, va avea aplicabilitate la nivel național, în toate filialele de Cruce Roșie, acesta constituind un regulament de intervenție al Filialelor în situația afluxului de migrație.

În cadrul proiectului a fost demarat un protocol de colaborare între Inspectoratul General pentru Imigrări și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, care va stabili modalități concrete de colaborare în cazul unui flux de imigranți.

”Vreau să felicit pe această cale Crucea Roșie, filialala Satu Mare. Au făcut un lucru extraordinar, ducând la bun sfârșit un proiect atât de important și de actualitate, cum este cel care abordează fenomenul migrației. Suntem mândri că filiala Crucii Roșii Satu Mare a fost aleasă să implementeze un proiect național. Mă bucur să văd că din această echipă fac parte voluntari, pe care țin să-i felicit în mod special: oameni de rând, preoți, care s-au dedicat unui astfel de proiect. Suntem un popor creștin, iar bunătatea și compasiunea ne caracterizează esențialmente” – a declarat Adrian Cozma.

Tags: migratie  crucea rosie  adrian cozma  
951 vizite
Distribuie pe