Locale Altele
Luni, 6 Aprilie 2020
Luni, 6 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărenii se mobilizează să-și ajute semenii. Grup de voluntari pe Facebook, cu peste 2.000 membri
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Martie 2020

Dacă autoritățile se mișcă în ritmul cu care ne-au obișnuit deja în orice situație, sătmărenii simpli dau dovadă în aceste zile nu doar de o surprinzătoare disciplină în respectarea măsurilor de combatere a coronavirusului, ci și de o mobilizare exemplară în a-și ajuta semenii la nevoie.

Într-un grup de Facebook creat special pentru a-i ajuta pe bătrâni sau alte persoane aflate în dificultate în această perioadă s-au înscris peste 2.000 de membri la mai puțin de două zile de la crearea grupului.

Fiecare voluntar anunță cu ce poate fi de folos și, la nevoie, răspunde apelurilor de ajutor. În primele ore de funcționare a grupului, unii au anunțat că își pun la dispoziția voluntarilor mașinile pentru a transporta alimente și chiar achiziționează ei înșiși pachete cu alimente pentru persoanele nevoiașe.

Un restaurant a anunțat reducere de 25% la meniul zilei pentru toate cadrele medicale care se află în aceste zile în prima linie de luptă împotriva coronavirusului, asigurând și livrarea gratuită la toate unitățile sanitare și farmaceutice din Satu Mare. Iar ofertele continuă să fie postate pe grup.

Publicăm apelul administratorilor grupului de Facebook:

Acest grup a fost creat pentru a ajuta persoanele care sunt în izolare la domiciliu și nu se pot deplasa să își facă aprovizionarea din market sau farmacii.

Haideți să dam o mana de ajutor bătrânilor, mamelor cu copii sau persoanelor izolate de autorități.

Nu toți sunt la fel de norocoși. Dacă aveți nevoie de ajutor sau puteți da o mână de ajutor, postați pe grup. Invitați cât mai mulți oameni din comunitate. Haideți să ne ajutăm!

Daca doriti sa fiti VOLUNTARI in acest proiect va rugam sa completati formularul din linkul de mai jos.

https://forms.gle/txhx6YDyGxbSyFAQA

1186 vizite
Distribuie pe