Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste un sfert dintre sătmăreni nu şi-au plătit impozitele pe clădiri
Leontina Volosciuc  - Vineri, 19 Septembrie 2008

Deşi mai sunt doar 10 zile până la penalităţi, mai bine de un sfert dintre sătmăreni nu şi-au plătit impozitele pe clădiri.
 
Şeful Serviciului Constatare şi Control din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite de pe lângă Primăria Satu Mare, Veronica Frăţilă, a precizat că până ieri îşi plătiseră impozitele pe clădiri circa 33.000 de sătmăreni, adică un procent de 74% din totalul celor 44.674. Impozitele pe maşini sunt cel mai prost plătite, doar 67% dintre sătmăreni achitându-le, în timp ce impozitele pentru terenuri au fost plătite de circa 80% dintre proprietari, persoane fizice.

La persoanele juridice situaţia e şi mai critică. Impozitele pe clădiri au fost plătite de circa 30,5%, cele pe terenuri de circa 35%, iar pentru autoturisme de 30,7%. Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face fără penalităţi până pe data de 30 septembrie, dată după care, pentru cei care mai au restanţe se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 0,1% pe fiecare zi de întârziere. Totodată, se va trece la executarea silită a restanţierilor, cei care nu au achitat urmând să primească titluri executorii şi somaţii de plată a datoriilor la bugetul local. Celor care nu-şi vor achita obligaţiile nici în termenul de 15 zile de la comunicarea somaţiei le vor fi blocate disponibilităţile băneşti.

Tags: impozit  cladiri  satmareni  
2040 vizite
Distribuie pe