Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pensionarii au protestat în fața Prefecturii, nemulțumiți de gradul de creștere a pensiilor
Prefectura Satu Mare  - Joi, 1 Octombrie 2020

Un grup de pensionari a protestat joi dimineața, în fața Prefecturii Satu Mare, faţă de nivelul creşterii pensiilor decis de Guvern.

Cei peste 70 de pensionari din cadrul celor trei asociații din Satu Mare, Liga Pensionarilor ”Unirea” Satu Mare, Liga Pensionarilor ”Armonia” Satu Mare și Asociaţia Județeană a Pensionarilor, doresc majorarea pensiilor cu 40% și desființarea pensiilor speciale.

Consilierul prefectului din cadrul Cancelariei, Victor Ioan Cernea, a întâmpinat protestatarii și le-a explicat că majorarea votată de Parlament a fost adoptată prin Legea nr. 127/2019 care prevede majorarea etapizată a pensiilor până în anul 2021.

În urma adoptării Ordonanțelor de urgență nr. 135/2020 și 136/2020 Guvernul a decis să majoreze pensiile publice într-un procent de 14%, ținând cont de evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul României, care indică o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2 și de necesitatea luării unor măsuri urgente, cu caracter excepțional, pentru diminuarea efectelor negative asupra economiei cauzate de măsurile adoptate pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2 în rândul populației.

Protestul s-a încheiat odată cu depunerea memoriului care va fi înaintat autorității centrale.

Tags: protest  pensionari  prefectura  
1543 vizite
Distribuie pe