Locale Altele
Joi, 28 Octombrie 2021
Joi, 28 Oct 2021
Ghid pentru utilizatorii platformei Edumodul
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 25 Noiembrie 2020

Publicația oferă îndrumare în folosirea platformei e-learning pentru specialiști în intervenție timpurie.

Zilele acestea se finalizează proiectul Erasmus+: „Dezvoltarea copiilor cu dezvoltare atipică prin sprijin online”, inițiat de Asociația Rejtett Kincsek Down din Nyíregyháza (Ungaria), implementat în colaborare cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și Centrum Liberta din Kosice (Slovacia).

În cadrul proiectului a fost elaborată platforma online Edumodul, accesibilă în limba română, maghiară, slovacă și engleză. Platforma e-learning poate fi utilizată gratuit de către specialiști și părinți, fiind nevoie doar de înregistrare.

 Pagina https://edumodul.hu/ro oferă conținuturi utile în șase domenii de dezvoltare: motricitate grosieră, motricitate fină, comunicare, socializare, autonomie și gândire.

Platforma e-learning a fost creată pentru a sprijini munca specialiștilor în intervenție, completând și diversificând activitățile derulate în regim față în față, fără să le substituie. Exercițiile, sarcinile realizate de copil, împreună cu părintele utilizând platforma, trebuie realizate conform sfaturilor și recomandărilor specialistului în intervenție timpurie.

Ca fiecare pagină web, și Edumodul are o structură și reguli de utilizare specifice. Pentru a ușura munca specialiștilor care doresc să elaboreze și să încarce module, lecții și înregistrări video pe platformă și s-o folosească în activitatea lor zilnică, membrii echipei de proiect au realizat un ghid care conține toate informațiile relevante legate de subiect. Ghidul este disponibil în limba română pe pagina de web a Organizației Caritas: http://www.caritas-satumare.ro, la secțiunea Materiale descărcabile, de unde poate fi accesat gratuit de orice persoană interesată.

Echipa Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare implicată în elaborarea platformei e-learning speră ca în următoarea perioadă platforma să fie folosită de cât mai mulți specialiști în intervenție timpurie.

Tags: platforma  edumodul  ghid utilizare  
1007 vizite
Distribuie pe