Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
“Ajutoarele lui Moș Crăciun” sprijină o familie din Vetiș. Trei copii orfani de mamă au nevoie de ajutorul sătmărenilor
Asociația Apel la Acțiune  - Vineri, 27 Noiembrie 2020

Despre proiectul “Ajutoarele lui Moș Crăciun”, inițiat de “Asociația Apel la Acțiune”, am scris în urmă cu puțin timp. Scopul lor este să-i ajute pe toți copiii nevoiași din județul Satu Mare, fie că e vorba de pitici din Centrele și Casele de copii sau din familii nevoiașe.

La această ediție a proiectului, le-a atras atenția un caz special, cel al familiei Hamza, din Vetiș. Pentru membri familiei Hamza, Crăciunul trecut a venit cu pierdere și suferință. Mama s-a stins din viață și a lăsat în urmă trei copii, pe Jasmin, Vasile și Justin. De atunci, tatăl îi crește pe cei mici așa cum poate. Muncește cu ziua, dar din banii obținuți îi e imposibil să le asigure condiții de trai decente. Ajutoarele lui Moș Crăciun au fost impresionate de acest caz și zilele trecute le-au făcut o vizită la Vetiș. Și nu oricum, ci încărcați cu alimente și cadouri.

Ce au găsit acolo i-a mișcat și i-a făcut și mai dornici să ajute. Familia Hamza locuiește într-o sărăcie care, ca privitor, te doare. Au o singură încăpere care reunește bucătăria, livingul, camera copiilor și dormitorul. E plină de igrasie și fiecare obiect din ea este fie uzat, fie rupt sau stricat.

Asociația “Apel la acțiune” și-a propus să facă din acest Crăciun unul special pentru cei patru. Cum? Vor să le renoveze, mobileze și utileze camera în care locuiesc. Lista cu nevoile familiei arată în felul următor: alimente, haine pentru copii și pentru tată, lemne de foc, frigider, mașină de spălat manuală, canapea extensibilă, obiecte de mobilier, o masă de bucătărie cu 4 scaune, perdele, covor și rechizite pentru grădiniță și școală.

Pentru asta, au nevoie de noi toți! Donează orice ce sumă consideri în formularul de pe site-ul www.apellaactiune.ro  sau în contul asociaţiei, RO50BRDE310SV6544457310, deschis la BRD Satu Mare, cu descrierea “Ajutoarele lui Moș Crăciun”.

De asemenea, dacă aveți posibilitatea să donați haine pentru tată și copii, vă punem la dispoziție dimensiunile lor.

• Jasmin: 8 ani, înălțime 1,25 centimetri, greutate 30 kilograme, mărime pantofi 32;

• Vasile: 6 ani, înălțime 1,15 centimetri, greutate 25 de kilograme, mărime bluză 120 centimetri, mărime pantaloni 120 centimetri, mărime pantofi 31;

• Justin: 4 ani, 0,97 metri înălțime, 20 de kilograme, mărime bluză 98 centimetri, mărime pantaloni 98 centimetri, mărime pantofi 18.

Tatăl poartă mărime S la haine și 41 la pantofi. A rămas mai puțin de o lună până la Crăciun, dar, chiar dacă timpul e scurt, împreună putem face un lucru măreț. Să schimbăm lumea celor trei micuți.

•Site: www.apellaactiune.ro

•Telefon: 0742.225.844

•Email: contact@apellaactiune.ro

Tags: ajutoare  mos craciun  vetis  
982 vizite
Distribuie pe