Locale Altele
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Dum, 27 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Provocarea unui tânăr consilier local din Valea Vinului: fiecare ales local din județ să-și doneze indemnizația în sprijinul sinistraților inundațiilor
Florin Răchitan  - Sambata, 15 Mai 2021

O provocare inedită a fost lansată pentru o campanie caritativă de către tânărul consilier local Roger Marius Fernea din Valea Vinului, asistent medical de profesie.

El a anunțat că-și donează indemnizația de consilier din această lună în sprijinul sinistraților în urma inundațiilor din ultimele zile din localitățile din județul Satu Mare și își invită colegii din consiliile locale ale județului să procedeze la fel.

”Fiecare consilier local are o indemnizație lunară de 500 de lei pentru participarea la ședințe, dar evident că majoritatea nu depind de acești bani.

În fiecare comună sunt cel puțin câte 10 consilieri locali, ca să nu mai luăm în calcul orașele, unde numărul acestora este dublu sau chiar triplu.

Dacă fiecare și-ar dona doar indemnizațiile pe această lună, s-a aduna o sumă de cel puțin 60.000 de euro, din care s-ar putea asigura alimente, produse de necesitate urgentă și chiar materiale pentru reconstrucția caselor sinistraților.

Pentru noi, ar fi un sacrificiu neînsemnat, dar pentru oamenii care și-au pierdut casele în ultimele zile ar fi un ajutor uriaș”
– a declarat tânărul consilier, aflat la al doilea mandat consecutiv la vârsta de nici 30 de ani.

El așteaptă să fie contactat de aleșii locali din județ și se gândește să colaboreze cu organizația Crucea Roșie Satu Mare pentru derularea campaniei de ajutorare a sinistraților.

Tags: provocare  ajutor  sinistrati  roger marius fernea  
2734 vizite
Distribuie pe