Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Acțiune umanitară a Fundației Hans Lindner de Ziua Internațională a Vârstnicilor
Fundația Hans Lindner  - Sambata, 2 Octombrie 2021

Cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, Fundația Hans Lindner a ales să își sărbătorească beneficiarii programului ,,Lindner Agape’’ printr-o masă festivă și îmbelșugată cu mâncăruri delicioase, precum și prăjituri de casă.

Toate acestea au fost pregătite cu ajutorul voluntarilor de nădejde și a elevilor veniți în practică de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, profilul de bucătar.

Prin Programul “Lindner Agape”, lansat în martie 2021, fundația vine în sprijinul vârstnicilor singuri, neglijaţi, afectaţi de boli şi situaţii sociale diverse, pregăteşte și livrează zilnic la domiciliul lor mâncare caldă, contribuind astfel traiul lor de zi cu zi.

Fundația Hans Lindner, prin grija exersată faţă de beneficiarii programului, dorește să atragă atenția asupra importanței valorii incomparabile a persoanei umane, trecute de epoca tinereţii.

Avem cu toţii datoria să ne manifestăm responsabil si solidar, să ducem la perfecțiune iubirea și în dăruirea faţă de persoanele vârstnice şi să creăm acele punţi de solidaritate între generaţii, care să le asigure păstrarea demnităţii umane pe tot parcursul vieţii și să găsim cât mai multe soluţii concrete pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă precare ale acestora.

Orice amenințare adusă demnității și vieții omului, scăderea solidarității față de membrii cei mai slabi ai societății, nu poate să nu răsune în inima noastră. A privi bătrânii, a recunoaște  înțelepciunea și experiența lor este o bogăție de neînlocuit, o diversitate si echilibrul pe care ei pot aduce pentru familie și societate.

Această atitudine şi servicii înfăptuiesc în profunzime «civilizația iubirii și a vieții», fără de care existența persoanelor și a societății își pierde sensul uman cel mai autentic. Ele ne îndeamnă la o atitudine pozitivă de respect absolut față de viață, ducând la promovarea ei și la înaintarea pe calea iubirii care se dăruiește, primește și slujește. Astfel inclusiv durerea și suferința au un sens și o valoare când sunt trăite în strânsă legătură cu iubirea primită și dăruită.

1369 vizite
Distribuie pe