Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vârstnicii singuri au primit mâncare caldă de la echipele Fundației Hans Lindner și D.A.S. Satu Mare
Fundația Hans Lindner  - Vineri, 19 Noiembrie 2021

Cu ocazia Zilei Sfintei Elisabeta (de Turingia), echipa Direcției de Asistență Socială Satu Mare și echipa Fundației Hans Lindner au pregătit împreună un meniu festiv la bucătăria Lindner Agape si l-au livrat la vârstnicii nevoiași și singuri, tot printr-un efort comun, iar pe lângă masa caldă beneficiarii au mai primit un fir de trandafir si un mesaj de incurajare.

Sfânta Elisabeta este una dintre cele mai cunoscute și mai iubite persoane sacre din istoria omenirii, simbol al bunătății și al iubirii nemărginite pentru cei aflați în nevoie. Viaţa Elisabetei- soţie şi mamă şi, de asemenea, prinţesă care a trăit pentru cei săraci – este o invitaţie la a-l redescoperi pe Cristos. Sfânta din secolul al XIII-lea, fiică a lui Andrei al II-lea, regele Ungariei, s-a căsătorit cu Ludovic de Turingia. Între cei doi tineri s-a născut o iubire sinceră, animată de credinţă şi de dorinţa de a împlini voinţa lui Dumnezeu. Aceasta este ilustrată cu trandafiri în șorț și coș. Legenda spune că după moartea soțului ei, Elisabeta a continuat să îi ajute pe cei nevoiași și, când a fost oprită pe drum de către rudele care contestau actele ei de smerenie, pâinile din coșul ei s-au transformat în trandafiri parfumați.







Pilda Sf. Elisabeta  a fost preluată astăzi prin această cooperare voluntară şi exemplară de către cunoscuţii actori sociali de pe plan local, păstrând simbolul legendar şi aducând dovadă că acele valori pot fi preluate de către oricine şi în zilele noastre, motiv pentru care ei au pregătit mâncarea cu multă dragoste și au asigurat livrarea cu multă grijă.

Dacă soţii sfinţi Elisabeta şi Ludovic și alţi mulţi asemenea lor nu i-au putut lăsa singuri pe cei aflaţi în suferinţă, trebuie să ne întrebăm: Oare noi, cei de astăzi, de ce nu am putea să ne arătăm dragostea faţă de cei aflaţi în dificultate?

Iniţiatorii acţiunii ne cheamă să urmăm exemplul sfinţilor, în comuniune şi compasiune faţă de persoanele aflate în dificultate, să întărim voluntar şi dornic echipa „Lindner Agape”, întrucât actele de caritate pot fi mai eficiente dacă ne unim eforturile. Oricine poate aduce un aport de bunătate, fie prin participarea personală voluntară la programul Lindner Agape, într-una din zile, dar şi prin oferirea unei donații sau printr-o rugăciune pentru cei în nevoie, dar şi pentru mâinele ajutătoare, voluntare.




1568 vizite
Distribuie pe