Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Somipress și Fundația Hans Lindner asigură mâncare și încălzire pentru vârstnicii singuri
Fundația Hans Lindner  - Marti, 28 Decembrie 2021

Știm cu toții că luna Decembrie este cunoscută ca fiind luna cadourilor, dar pentru Fundația Hans Lindner aceasta este mult mai mult de atât, reprezentând perioada în care trebuie adusă mai multă speranță și căldură în sufletele celor aflați în nevoie, prin fapte de compasiune.

Multora li se pare un lucru absolut firesc să aibă o masă îmbelșugată de Crăciun, cu preparate delicioase pregătite, un cămin cald și primitor pentru zilele înfrigurate și familia alături. Din păcate, mai întâlnim şi persoane care nu au parte de atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, deoarece ori nu își permit financiar să cumpere alimentele pentru a pregăti preparatele festive ori starea lor precară de sănătate reprezintă un impediment sau locuința lor este rece pentru că nu au posibilitatea de a-și achita facturile la gaz sau electricitate sau poate nu dispun nici de mijloacele adecvate de încălzire.

În ajun de sărbătoare, compania Somipress a ales să se alăture inițiativei Fundației Hans Lindner prin acțiunea de suflet ,, Mâncare caldă, cameră caldă’’, avându-i ca beneficiari pe vârstnicii din programul ,,Lindner Agape’.

Lansat în martie 2021, fundația vine în sprijinul vârstnicilor singuri, neglijaţi, afectaţi de boli şi situaţii sociale diverse, pregăteşte și livrează zilnic la domiciliul lor mâncare caldă, contribuind astfel traiul lor de zi cu zi.

Cu ocazia Crăciunului şi a Revelionului, vârstnici beneficiază de o masă îmbelșugată, tradiţională, cu mâncăruri delicioase, precum și prăjituri de casă.

De asemenea, Somipress sponsorizează achiziționarea aparatelor de încălzit, a lemnelor, a buteliei și preia o bună parte a cheltuielilor generate de încălzirea locuinței pe perioada iernii, contribuind astfel la demersurile Fundației de a aduce căldură în sufletele și casele vârstnicilor aflați în nevoie.

Acţiunea mai este caracterizată şi de o amplă colaborare comunitară, întrucât la prepararea hranei mai contribuie şi voluntarii de nădejde, care ajută zi de zi, dar şi prin efortul elevilor veniți în practică de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, profilul de bucătar.

Fundația Hans Lindner este recunoscătoare pentru faptul că există persoane şi companii cărora le pasă de necazul altora și aleg să nu rămână indiferenți, ci să se implice și să intervină acolo unde suferința este mare. Împreună putem ajunge în mai multe case și la mai multe suflete! Acţiunea continuă, se mai poate alătura oricine! Mulţumim din suflet!!!

1573 vizite
Distribuie pe