Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Strategii pentru integrarea socială a tinerilor proveniți de centrele familiale
Florin Răchitan  - Luni, 28 Februarie 2022

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni, alături de subprefectul Romeo Pop și directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copiilor, Mariana Dragoș, a participat sâmbătă, la Muzeul Județean, la o întâlnire cu tinerii care au părăsit sistemul de protecție socială, inițiată de Asociația Eliezer.

​Tema întâlnirii a fost consultarea pentru stabilirea unor strategii de integrare socială rapidă și eficientă a tinerilor care părăsesc centrele de tip familial după împlinirea vârstei majoratului.

”Suntem conștienți că pentru un tânăr provenit din sistem este extrem de greu să se adapteze. După un statut de asistat social nu este ușor să îți asumi singur responsabilitățile unui om matur și aici văd importanța extraordinară a unei astfel de asociații, cum este și Eliezer.

​Consiliul Județean, prin proiectele sale sociale pentru ONG-uri, oferă posibilitatea accesării unor fonduri în vederea susținerii unor astfel de activități sociale, astfel că vă îndemn să profitați de această generoasă oportunitate, oferită de către instituția noastră” – a declarat Cristian Valer Beșeni.

714 vizite
Distribuie pe