Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Statistici proaste pentru sătmăreni
Barla Béla  - Joi, 29 Octombrie 2009

Avem prea mulţi şomeri, rata natalităţii este in scădere, dar stăm prost şi in ceea ce priveşte speranţa de viaţă - aceasta este cocluzia ce reiese din bilanţul directorului coordonator al Direcţiei Judeţene de Statistică  Satu Mare, Florin Ghiriti, prezentat miercuri in cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural.

 

Potrivit acestuia, cel mai mult sătmărenii suferă de boli de inimă, tumori canceroase, dar şi de pe urma unor leziuni.

Nu stăm prea bine nici în ceea ce priveşte accidentele de muncă.

 

Potrivit datelor statistice, în cursul anului trecut s-au inregistrat nu mai puţin de 54 accidente de muncă, dintre care opt au fost mortale, iar alti 46 de angajaţi au ajuns în incapacitate de muncă.

 

Natalitatea prezintă şi ea o uşoară scădere faţă de primele nouă luni a anului trecut. Dacă în 2008 s-au născut în medie 12 copii la mia de locuitori, până la sfârşitul lunii septembrie a anului în curs statisticile arată o medie de 11 naşteri la mia de locuitori.

 

Numărul sătmărenilor care nu au un loc de muncă este în creştere faţă de anul trecut, ajungându-se la o triplare a ratei şomajului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Florin Ghiriti spune că faţă de 3.000 câţi erau anul trecut, numărul şomerilor a ajuns la 9.000, la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

Tags: colegiu  prefectura  statistica  
1165 vizite
Distribuie pe