Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Poze de buletin pentru minore gravide
Sergiu Lenghel  - Joi, 5 Noiembrie 2009

Nu ştiu să scrie, abia ştiu să vorbească, trăiesc în condiţii mizerabile, în familii dezorganizate, singurii reprezentanţi ai autorităţilor pe care îi cunosc sunt poliţiştii, dar nu au acte de identitate.

 

Cam asta e povestea vieţii minorelor care se prezintă de obicei în ultima clipă la spital pentru a da naştere unor copii cu care nu prea ştiu ce să facă şi care mai mult ca sigur vor creşte fără tată.

 

Pentru că nu pot fi internate la Maternitate fără a avea un act de identitate, asistentele de la Spitalul Judeţean îi cheamă pe reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei SPCLEP pentru clarificarea situaţiei.

 

În această săptămână, o minoră de 16 ani a cerut internarea după ce a intrat în travaliu. Adela Ciuciu a fost identificată doar pe baza certificatului de naştere pe care îl avea asupra sa. "Nu a făcut niciodată şcoală şi de-abia putem scoate nişte cuvinte de la ea. Ne răspunde cu da sau nu" - a declarat Luminiţa Zaha, asistentă în cadrul Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

 

Aflată în luna a noua de sarcină, mama minoră a venit în ultimul moment la spital, medicii afirmând că bebeluşul ar putea veni pe lume în câteva ore. Despre tatăl copilului, Adela nu a putut decât să dea de înţeles că acesta locuieşte cu ea.

 

Angajatul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei SPCLEP Satu Mare a reuşit să o treacă în evidenţa lor şi să o fotografieze. Potrivit directorului executiv al SPCLEP, Ionel Torja, domiciliul actual al tinerei este în satul Bocicău, comuna Tarna Mare, astfel că toate datele vor fi trimise Primăriei Turţ, care îi va întocmi actul de identitate.

 

"De cele mai multe ori, aceste fete nici nu vin la eliberarea actului de identitate. Noi mergem cu staţia mobilă, le facem poze, nu le amendăm, apoi le ducem buletinul acasă” – spune Ionel Torja. El mai spune că sunt chemaţi în fiecare lună cam la patru asemenea cazuri la Spitalul Judeţean, adică în medie câte un caz săptămânal.

Tags: minore  gravide  buletin  
5301 vizite
Distribuie pe