Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Start într-o nouă ediţie a Bursei Ideilor
Florin Răchitan  - Joi, 5 Noiembrie 2009

Cea de-a VII-a ediţie anuală a Bursei Ideilor, un program antreprenorial foarte popular în rândul elevilor de liceu, a fost lansată oficial de Fundaţia „Hans Lindner” în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Programul a pornit neoficial încă de luna trecută, etapele lui fiind afişate deja în toate liceele din judeţul Satu Mare şi chiar au fost organizate deja două seminarii cu participarea echipelor înscrise până în prezent.

 

Directorul Fundaţiei „Hans Lindner”, Tiberiu Koczinger, şi responsabilele de proiect Carmela Herczeg şi Alexandra Vlădeanu au prezentat ziariştilor detaliile şi principalele noutăţi ale ediţiei din acest an a Bursei Ideilor.

 

Astfel, în prima etapă, intitulată „Fit for Business”, sunt aşteptate să se înscrie echipe de elevi sau chiar indivizi care au câte-o idee de afacere şi au nevoie de sprijin pentru prezentarea profesională a proiectului, atragere de fonduri şi realizarea propriu-zisă a afacerii.

 

Ei vor participa la 13 seminarii, din două în două săptămâni, în fiecare joi, de la ora 16, în cadrul cărora vor primi consiliere profesională atât de la specialiştii Fundaţiei „Hans Lindner”, cât şi de la oameni de afaceri cunoscuţi. La aceste seminarii pot să participe nu doar elevii de liceu, ci toţi sătmărenii interesaţi de subiect.

 

Un al doilea sub-program al Bursei Ideilor se intitulează „Fit for Job” şi este menit să ofere sprijin, în cadrul unor seminarii desfăşurate timp de patru zile în perioada 2 – 5 martie 2010, sătmărenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

 

Toţi participanţii la Bursa Ideilor vor beneficia în permanenţă de consiliere individuală din partea specialiştilor, iar Fundaţia „Hans Lindner” le pune la dispoziţie, gratuit, spaţiu şi mijloace de lucru, zilnic între orele 9 – 11 şi 14 – 16 la Centrul de Training din Piaţa George Boitor nr.11.

 

Confruntarea finală între echipele înscrise în programul Bursa Ideilor va avea loc în data de 26 martie 2010, dar până în 18 martie vor avea ocazia să se înscrie în concurs şi elevii care nu au participat la seminariile pregătitoare, singura condiţie fiind să aibă proiecte de afaceri bine conturate.

 

Cei interesaţi se pot înscrie personal, zilnic între orele 8 – 16, la Centrul de Training din Piaţa George Boitor nr.11 sau completând un formular online pe site-ul Fundaţiei „Hans Lindner”.

 

Informaţii suplimentare se pot găsi şi pe site-ul special dedicat Bursei Ideilor.

Tags: hans lindner  bursa ideilor  start  
1255 vizite
Distribuie pe