Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Oficial, scade munca la negru în judeţ
Barla Béla  - Vineri, 6 Noiembrie 2009

Avem mai puţini patroni care fac angajări fără forme legale şi a scăzut numărul muncitorilor care se mulţumesc doar cu un loc de muncă la negru. Cel puţin asta reiese din bilanţul pe primele nouă luni ale acestui an, alcătuit de Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare şi prezentat vineri în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Dacă în primele nouă luni a anului trecut inspectorii instituţiei au amendat 114 angajatori care au luat la muncă persoane fără să le facă formele legale de angajare, în aceeaşi perioadă a anului în curs numărul acestora a scăzut la 90.

 

Statisticile arată că şi angajaţii sunt tot mai puţin mulţumuţi cu un loc de muncă la negru.

Comparativ cu primele trei trimestre a anului trecut, când inspectorii ITM au depistat 195 de angajaţi care lucrau fără forme legale de angajare, în primele nouă luni a acestui an numărul lor a scăzut la 160.

 

Potrivit directorului executiv al ITM Satu Mare Cristian Sasu, munca la negru este „preferată” mai ales de către patronii firmelor de construcţii şi de cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului. În urma controalelor efectuate a reieşit faptul că 36 de patroni ai unor firme de construcţii şi alţi 29 proprietari de magazine au recurs la munca la negru.

Tags: munca  negru  bilant  
1564 vizite
Distribuie pe