Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grevă japoneză la Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare
Barla Béla  - Luni, 16 Noiembrie 2009

Angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Satu Mare au protestat luni dimineaţa, între orele 08.00-10.00, împotriva înjumătăţirii salariilor pe lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, ca urmare a tăierii mai multor sporuri la care ar avea dreptul.

 

Protestul nu a afectat procesul de recoltare a sângelui, cele 16 cadre medicale purtând doar banderole roşii pe braţ, adică au făcut grevă japoneză.

 

Nemulţumirea vine în urma unei decizii de săptămâna trecută a conducerii Institutului Naţional de Hematologie Trasfuzională din Bucureşti, în urma căreia cei 1.260 de angajaţi ai centrelor de transfuzii sanguine din întreaga ţară vor suferi o reducere cu 36% a salariului de încadrare a personalului, la care se mai adaugă şi diminuarea salarială de 15,5% prevăzută de lege.

 

Asistenta Leitner Eniko spune că în aceste condiţii un asistent medical va merge acasă în următoarele trei luni doar cu un salariu de 500 de lei.

 

Totodată, cadrele medicale de la CTS din Satu Mare nu şi-au primit nici sporurile de prevenţie, periclitate ori cele pentru gărzile de noapte. Asistenţii se plâng că nici week-end-urile nu sunt plătite „pentru ca acum să fim trimiş şi în concediu forţat de patru zile, ceea ce desigur, nu ni se va plăti” – a declarat Leitner Eniko.

 

La Satu Mare această măsură afectează 14 asistenţi medicali, un biolog şi un medic. În condiţiile în care decizia INHT va fi pusă în aplicare, cadrele medicale ale instituţiei sătmărene spun că vor recurge la calea legală de repunere în drepturi. „Cuţitul ne-a ajuns la os. Nu se mai poate să fim umiliţi în asemenea hal” - spune Leitner Eniko.

Tags: greva  transfuzie  sanguina  
1680 vizite
Distribuie pe