Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
La coadă, după banii de alegeri
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 25 Noiembrie 2009

Au muncit în ziua alegerilor, iar acum sunt recompensaţi. Coadă mare pe holul Primăriei pentru achitarea banilor tuturor membrilor secţiilor de votare, preşedinţilor şi locţiitorilor.

 

Încă de la orele dimineţii, cei implicaţi în procesul electoral au venit după banii cuveniţi. Aşa cum era de aşteptat, a fost înghesuială mare, deşi plata se poate face inclusiv până vineri.

 

Majoritatea nu au mai aşteptat până atunci, în pofida faptului că au stat în picioare zeci de minute pentru banii promişi. Peste 100 de persoane au venit miercuri la casieria Primăriei Satu Mare, banii primiţi de la Guvern fiind transferaţi direct de către Instituţia Prefectului pentru fiecare comunitate în parte.

 

Pentru unii, aceşti bani au venit la fix, mai ales că urmează "luna cadourilor", având speranţe de mai bine şi pentru alegerile din data de 6 decembrie, când vor mai primi alţi bani. Fiecare secţie de votare a avut în componenţă câte şapte membri - reprezentanţi ai partidelor politice - respectiv un preşedinte şi un locţiitor, care sunt apolitici.

 

Mihai Slavu, unul dintre sătmărenii care aşteptau la coadă, ne-a declarat bucuros după ce şi-a primit banii, că din leafa sa de profesor de-abia poate supravieţui şi că cei 166 de lei pe care i-a primit îl vor ajuta să-şi plătească utilităţile.

 

"Am fost membru observator din partea PD-L la secţia de votare nr. 39 din incinta Şcolii <<Avram Iancu>>, dar voi merge şi în turul al doilea. Nu sunt bani mulţi, însă nu am ce face, trebuie să mă descurc cumva. Am acum vreo trei meserii, pe lângă cea de profesor, mai vând şi bilete de bingo" - ne spune tânărul zâmbind.

 

Peşedinţii şi locţiitorii au primit ceva mai mult decât membrii secţiilor de votare, peste 270 lei. Mircea Dobra, ales locţiitor al secţiei de votare din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII "Ion Creangă" ne-a declarat că de aceşti bani îşi va cumpăra de-ale gurii, după ce anul acesta a rămas fără loc de muncă, deoarece nu a mai prins postul de psihopedagog la examenul din vară

Tags: coada  sectii  alegeri  bani  
1834 vizite
Distribuie pe