Locale Altele
Marti, 18 Iunie 2019
Marti, 18 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Chioşcarii din judeţ nu mai au voie să vândă elevilor alimentele interzise
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 24 Septembrie 2008

Comercianţii din judeţ care au unităţi de alimentaţie publică în incinta şcolilor nu mai au voie să vândă elevilor alimentele interzise stabilite prin Legea 123.
 
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Judeţean şi cea a Protecţiei Consumatorului au semnat astăzi un protocol prin care cele două instituţii vor colabora în vederea respectării prevederilor legii. Conţinutul protocolului a fost făcut public astăzi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de şefii celor două instituţii, Viorel Buda şi Lucian Rus.


Directorii unităţilor de învâţământ sau o persoană desemnată vor avea grijă ca agenţii economici să nu vândă snacks-uri, chips-uri, băuturi carbogazoase sau alte alimente nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor. Lucian Rus a precizat că agenţii economici care vor fi prinşi că vând astfel de alimente riscă amenzi între 3.000 şi 30.000 de lei, suspendarea temporară sau chiar definitivă a activităţii în cazul în care nu se vor conforma.

De asemenea, elevii vor participa la dezbateri pe teme de protecţia consumatorilor şi vor primi gratuit broşuri şi CD-uri educativ-informative. Proiectul se va desfăşura timp de 12 luni. 

Tags: junk food  chiosc  scoala  
1209 vizite
Distribuie pe