Locale Altele
Marti, 11 August 2020
Marti, 11 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru pentru copii cu dizabilităţi
Sergiu Lenghel  - Joi, 10 Decembrie 2009

Cele două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de joi a Consiliului Local nu au prezentat prea mare interes pentru aleşii noştri. Ambele se refereau la înfiinţarea unui centru pentru copiii cu dizabilităţi, astfel că unii şi-au permis să tragă chiulul.

 

Din cei 23 de consilieri, au fost iniţial 15, iar după câteva minute au sosit şi PDL-iştii Claudiu Ardelean şi Rodica Popdan, care nici nu s-au aşezat bine pe scaun că proiectele au şi fost deja aprobate de colegii lor.

 

Prin proiectele de hotărâre aprobate joi, s-a dat undă verde documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia "Centru multifuncţional de Educaţie şi Asistenţă socială pentru copii şi tineri cu dizabilitate intelectuală", situat pe B-dul Lucian Blaga nr. 409, în fosta şcoală din cartierul Curtuiuş.

 

Valorea investiţiei este de peste 1,7 milioane lei, sumă alocată din fonduri europene nerambursabile, cu o contribuţie proprie de minim 2% din partea Primăriei.

 

Iniţiativa aparţine Serviciului Public de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia Langdon Down Transilvania (proprietarul imobilului), care a depus o cerere de finanţare pentru modernizarea şi extinderea clădirii. Se vor amenaja două săli de clasă, săli de kinetoterapie şi gimnastică, fiind oferite servicii de consiliere psihologică, socială şi educaţională copiiilor cu dizabilităţi.

 

Prin cel de-al doilea proiect, consilierii locali au aprobat contribuţia proprie de 2% a administraţiei publice locale la realizarea centrului respectiv.

 

În finalul şedinţei, democrat-liberalul Sorin Ghilea a propus organizarea unor manifestări cu ocazia aniversării a 80 de ani de când Satu Mare a fost declarat municipiu. Data aniversării va fi chiar în prima zi a anului viitor, iar detaliile vor fi discutate în cursul acestei luni.

Tags: centru  copii  dizabilitati  
2201 vizite
Distribuie pe