Locale Altele
Sambata, 17 Noiembrie 2018
Sam, 17 Nov 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ca după război…
Sergiu Lenghel  - Vineri, 11 Decembrie 2009

De mai bine de trei luni, în plină zonă centrală a Sătmarului zac aruncate mai multe grămezi cu dale ornamentale, spre nemulţumirea locatarilor din blocurile situate pe strada Mircea cel Bătrân. Trotuarul arată ca după război, iar cei de la Primărie dau din umeri şi pasează responsabilitatea celor de la E-ON Gaz.
 

 

În toamnă, au fost executate lucrări la conducta de gaz ce trece sub trotuarul situat pe strada Mircea cel Bătrân, în apropierea sediului Electrica, însă după terminarea lucrărilor, totul a fost lăsat de izbelişte.


O locatară din blocul C26, Irina Ghetină, în vârstă de 77 de ani,  spune că a sesizat Primăria cu privire la "dezastrul" din faţa apartamentului ei, dar nimeni nu a băgat în seamă reclamaţia ei.


 

"Cei de la E-ON Gaz au spart trotuarul, să-i întrebaţi pe ei!" - ne-a spus Toader Stâncel, consilier în cadrul Administraţiei Domeniului Public al Primăriei Satu Mare.

 

Şeful Poliţiei Comunitare Satu Mare, Florian Găzdac, spune că toţi cei care au lăsat lucrări neterminate vor fi sancţionaţi, dar numai după ce va fi aprobat proiectul de hotărâre ce stabileşte contravenţiile în domeniul edilitar-gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiu.

 

"În şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare se va supune aprobării proiectul şi atunci vom putea da şi noi amenzi. Deocamdată, doar îi însoţim pe cei de la Primărie, dar pe Mircea cel Bătrân nu am ajuns încă" - explică Găzdac.
 

 

Cei de la E-ON Gaz se disculpă. Purtătorul de cuvânt al E-ON Gaz Distribuţie, Oana Trandafir, afirmă că a fost anunţată firma cu care au contract pentru refacerea domeniului public, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

 

„În data de 17 septembrie, imediat după finalizarea lucrărilor, compania noastră a notificat firma specializată pentru refacerea domeniului public. În ceea ce o priveşte în mod direct, E-ON Gaz Distribuţie depune toate eforturile pentru ca lucrările de reabilitare sau intervenţiile în sistemului de distribuţie să se realizeze în condiţiile şi termenele agreate cu autorităţile locale" - este explicaţia companiei E-ON Gaz. 

Tags: moloz  centru  lucrari  gaz  
1516 vizite
Distribuie pe

Mii de locuri de muncă în Spațiul Economic European
Joi, 15 Noiembrie 2018
Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 2460 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Spania – 954 locuri de muncă: 950 muncitor necalificat în agricultură – cules căpșuni, 4 tehnician turbine eoliene...   continuare

Cursuri de formare pentru specialiști din patru țări în Centrul Fericitul Scheffler János
Joi, 15 Noiembrie 2018
Principalul scop al specialiștilor Centrului Fericitul Scheffler János este ajutarea, sprijinirea și promovarea dezvoltării sănătoase și eficiente a copiilor din regiune.   continuare

Campanie umanitară pentru careianul Florin Bărnuțiu
Joi, 15 Noiembrie 2018
Ca în fiecare an, Direcția de Cultură Carei organizează în preajma Sărbătorilor de Iarnă, o campanie umanitară. În acest an, scopul acțiunii caritabile este de a-l ajuta pe Florin Bărnuțiu (”Viltzi”).   continuare

Proiect comun Caritas - Rotary pentru elevii din mediile defavorizate
Joi, 15 Noiembrie 2018
Noul proiect al Organizației Caritas facilitează integrarea elevilor care provin din medii defavorizate, prin activități creative la care participă și colegii lor de clasă.   continuare

AJOFM Satu Mare organizează șase cursuri de formare profesională
Marti, 13 Noiembrie 2018
Pentru luna noiembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare are în pregătire șase cursuri de formare profesională în meseriile:   continuare