Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Ca după război…
Sergiu Lenghel  - Vineri, 11 Decembrie 2009

De mai bine de trei luni, în plină zonă centrală a Sătmarului zac aruncate mai multe grămezi cu dale ornamentale, spre nemulţumirea locatarilor din blocurile situate pe strada Mircea cel Bătrân. Trotuarul arată ca după război, iar cei de la Primărie dau din umeri şi pasează responsabilitatea celor de la E-ON Gaz.
 

 

În toamnă, au fost executate lucrări la conducta de gaz ce trece sub trotuarul situat pe strada Mircea cel Bătrân, în apropierea sediului Electrica, însă după terminarea lucrărilor, totul a fost lăsat de izbelişte.


O locatară din blocul C26, Irina Ghetină, în vârstă de 77 de ani,  spune că a sesizat Primăria cu privire la "dezastrul" din faţa apartamentului ei, dar nimeni nu a băgat în seamă reclamaţia ei.


 

"Cei de la E-ON Gaz au spart trotuarul, să-i întrebaţi pe ei!" - ne-a spus Toader Stâncel, consilier în cadrul Administraţiei Domeniului Public al Primăriei Satu Mare.

 

Şeful Poliţiei Comunitare Satu Mare, Florian Găzdac, spune că toţi cei care au lăsat lucrări neterminate vor fi sancţionaţi, dar numai după ce va fi aprobat proiectul de hotărâre ce stabileşte contravenţiile în domeniul edilitar-gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiu.

 

"În şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare se va supune aprobării proiectul şi atunci vom putea da şi noi amenzi. Deocamdată, doar îi însoţim pe cei de la Primărie, dar pe Mircea cel Bătrân nu am ajuns încă" - explică Găzdac.
 

 

Cei de la E-ON Gaz se disculpă. Purtătorul de cuvânt al E-ON Gaz Distribuţie, Oana Trandafir, afirmă că a fost anunţată firma cu care au contract pentru refacerea domeniului public, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

 

„În data de 17 septembrie, imediat după finalizarea lucrărilor, compania noastră a notificat firma specializată pentru refacerea domeniului public. În ceea ce o priveşte în mod direct, E-ON Gaz Distribuţie depune toate eforturile pentru ca lucrările de reabilitare sau intervenţiile în sistemului de distribuţie să se realizeze în condiţiile şi termenele agreate cu autorităţile locale" - este explicaţia companiei E-ON Gaz. 

Tags: moloz  centru  lucrari  gaz  
2265 vizite
Distribuie pe