Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Hârţogarii tremură pentru posturi, sindicatele îi apără
Sergiu Lenghel  - Luni, 18 Ianuarie 2010

Panica creată în rândul angajaţilor din sectorul bugetar privind disponibilizările şi scăderea veniturilor salariale anunţate de Guvern îi constrânge pe sindicaliştii sătmăreni să strângă rândurile pentru a nu permite discriminări în modul de aplicare a legii salarizării.

 

Liderul CNSRL Frăţia - Filiala Satu Mare, Dan Burulea, a convocat luni o conferinţă de presă în care a prezentat principalele măsuri luate de sindicate pentru a „tempera” zelul Guvernului în privinţa concedierilor.

 

Filiala sătmăreană a CNSRL Frăţia are pe rol mai multe procese pentru apărarea drepturilor angajaţilor, în acest sens adresând şi o invitaţie ordonatorilor de credite - primăriile şi Consiliul Judeţean - pentru a dezbate toate aceste probleme.

 

În privinţa reducerilor de personal, liderul de sindicat Dan Burulea a precizat că este de acord ca în cadrul unor servicii şi instituţii să se facă anumite restructurări, afirmând totodată că până la ora actuală nu există o situaţie concretă şi legală pentru a se realiza acest lucru.

 

"Dacă acolo unde au fost angajaţi nu taie frunze la câini, sunt competenţi profesional, nu au săvârşit abateri şi nu au fost angajaţi prin înfiinţarea de posturi pe criterii nereale, atunci nu au de ce să se teamă. Pentru cei cărora urmează să li se desfiinţeze posturile vom lupta să primească plăţi compensatorii şi să fie cuprinşi în programe de reconversie profesională" - a mai spus Burulea.

 

La ora actuală, aproximativ 1.500 de funcţionari publici, membri ai sindicatului "Pro Autonomia", afiliat CNSRL Frăţia, lucrează în primăriile din judeţ, respectiv Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate.

Tags: sindicate  bugetari  concedieri  
1502 vizite
Distribuie pe