Locale Altele
Miercuri, 24 Februarie 2021
Mie, 24 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Profesorii se pregătesc de proteste
Sergiu Lenghel  - Joi, 25 Februarie 2010

Nemulţumirile profesorilor s-au făcut auzite din nou prin vocea preşedintelui Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Satu Mare, Ioan Drăgan. Şedinţa Comisiei de Dialog Social desfăşurată joi a readus în prim-plan situaţia dezastruoasă din învăţământ.

 

Mişcări de protest din partea cadrelor didactice ar putea avea loc în curând, Cartel Alfa analizând această posibilitate, anunţul urmând să fie făcut în cursul săptămânii viitoare.

 

Potrivit liderului Ioan Drăgan, nemulţumirile se îndreaptă către Guvernul Boc, care nu acordă plăţi compensatorii profesorilor care urmează să fie concediaţi după reducerea posturilor din învăţământ în anul şcolar următor.

De asemenea, noul cost standard pe elev nu acoperă salarizarea integrală a profesorilor decât în 7% din unităţile şcolare.

 

La rândul său, viceprimarul Adrian Albu a declarat că Primăria Satu Mare nu va achita drepturile suplimentare câştigate de profesori în instanţă până când nu va primi fondurile necesare din partea Guvernului.

 

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Virgil Roman, a sesizat faptul că la Şcoala de Arte şi Meserii din Călineşti-Oaş şi la primăria din localitate au fost blocate conturile, deoarece nu s-a virat contravaloarea lucrărilor de reabilitare a şcolii către firma de construcţii. Blocarea conturilor a pus în pericol plata salariilor a 70 de profesori, însă vina o poartă Ministerul Educaţiei, care trebuia să asigure fondurile necesare prin Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Tags: sindicate  profesori  proteste  
1728 vizite
Distribuie pe