Locale Altele
Marti, 24 Noiembrie 2020
Marti, 24 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Hingherii-s degeaba
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 3 Martie 2010

Zeci de sătmăreni au fost muşcaţi în ultimele săptămâni de câini vagabonzi. Serviciul de ecarisaj, care şi-a reînceput activitatea la sfârşitul anului trecut nu mai face faţă numărului mare de patrupede care hoinăresc pe străzile Sătmarului.

 

Nu puţini sunt cei care se prezintă zilnic la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean pentru îngrijiri medicale în urma unor muşcături ale maidanezilor. Doar la sfârşitul săptămânii trecute s-au înregistrat şase astfel de cazuri.

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, afirmă că de la începutul acestui an nu a existat săptămână în care să nu fi avut astfel de incidente. "Avem şi în cursul săptămânii câte două-trei cazuri, dar cele mai multe se petrec în week-end" - spune Demian.

 

Majoritatea rănilor se vindecă uşor, fiind simple zgârieturi la nivelul mâinilor sau picioarelor, însă cei atacaţi trec printr-un şoc puternic. Doar norocul a făcut ca până acum să nu fie vreun caz mai tragic, în care să fie implicaţi copii, mai ales că cele mai multe incidente s-au petrecut în zona digului, unde îşi duc veacul haitele de câini vagabonzi.

 

Adăpostul pentru câini deschis în localitatea Dorolţ în luna decembrie are în prezent doar 65 de maidanezi. Patronul firmei Mixt Service, Jozsef Balogh, care se ocupă cu prinderea câinilor fără stăpân, ne-a declarat că hingherii se deplasează zilnic prin oraş şi pot primi şi sesizări din partea cetăţenilor.

 

"Am prins 500 de câini vagabonzi din decembrie până acum. Mulţi dintre ei au fost revendicaţi de stăpân, alţii adoptaţi sau chiar eutanasiaţi. Umblăm să-i prindem, dar se înmulţesc pe zi ce trece. Noi îi ducem din oraş, iar alţii scapă de câini, lăsându-i în voia sorţii" - se plânge Balogh.

 

Bine, gurile rele spun că, de fapt, noi vedem mereu aceiaşi câini pe stradă, chiar dacă hingherii îi mai adună din când în când. Cum se poate întâmpla asta? Vă lăsăm pe dumneavoastră să deduceţi logic, luând în considerare şi faptul că Primăria plăteşte bani frumoşi pentru serviciul de ecarisaj. Dar dacă n-ar fi câini vagabonzi pe stradă, atunci n-ar mai fi nici ecarisaj, deci nici bani plătiţi de Primărie. Ups!

Tags: maidanezi  ecarisaj  hingheri  
2262 vizite
Distribuie pe