Locale Altele
Luni, 30 Noiembrie 2020
Luni, 30 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Balconiada la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Marti, 9 Martie 2010

„Extinderile” apartamentelor de la parterul blocurilor sunt o realitate pe care o vedem zilnic şi pe care cei mai mulţi sătmăreni o acceptă aşa cum e. Nu-i un capăt de ţară dacă omul îşi mai face o debara pentru compoturi sau pentru microcentrală, numa’ atunci e bai dacă cere autorizaţie de la Primărie.

 

Dacă nu cere, nu-i nici o problemă, poate să-şi construiască şi vilă la parterul blocului şi n-o să-l deranjeze nimeni de la Primărie.

Inspectorii se justifică, spunând că sunt prea puţini angajaţi la Biroul de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei, astfel că deplasările pe teren se fac doar la anumite sesizări, atunci când e cazul.

Gurile rele spun că inspectorii din Primărie mai închid ochii atunci când se văd în faţa faptului împlinit, însă cei care nu au nici un fel de relaţii rămân cu cererea scrisă în mână.

 

Constantin Dinca a solicitat şi el un aviz pentru construcţia unui balcon la parterul unui bloc situat pe Bulevardul Muncii din Micro 16, însă s-a împiedicat de birocraţie. Şefa Biroului Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei, Rodica Bota, spune că regulamentul local de urbanism interzice autorizarea executării construcţiilor şi amenajărilor, care, prin aspect arhitectural depreciază valoarea sitului. "Prin construirea acestor balcoane se modifică proiectul iniţial şi se depreciază aspectul general al zonei" - afirmă Bota.

 

Bineînţeles că niciunul dintre balcoanele din imaginile alăturate, construite în Micro 17, nu depreciază valoarea sitului prin aspect arhitectural şi suntem convinşi că cei care le-a construit au toate autorizaţiile în regulă. Iar marmota învelea ciocolata în staniol…

 

În urmă cu câteva zile, la Primărie a ajuns o altă solicitare din partea unui sătmărean care intenţionează să-şi deschidă o firmă şi avea nevoie de un balcon la parterul blocului. Aşa cum era de aşteptat, nu a primit girul Primăriei.

Terenul pe care urmează a fi amplasat balconul este domeniu public, iar vânzarea sau concesionarea acestuia pentru realizarea lucrării este interzisă. De asemenea, se mai invocă faptul că proiectul de construcţie al blocului este unul foarte vechi, iar modificarea lui este imposibilă din punct de vedere tehnic. Aşa-i trebe, dacă a fost fraier să ceară autorizaţie de la Primărie…

 

Tags: balcoane  parter  bloc  
2508 vizite
Distribuie pe