Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pensionarii vor gratis la ştrand
Sergiu Lenghel  - Joi, 25 Martie 2010

După ce pensionarii au insistat în repetate rânduri pentru a primi gratuitate pe atobuzele Transurban, primarul Iuliu Ilyes le-a spus una şi bună. La şedinţa de joi a Comitetului Consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice s-au spus lucrurilor pe nume, şi de-o parte şi de alta.

 

Pensionarii au cerut să le fie puse la dispoziţie, gratuit, mijloace de transport pentru a ajunge în această vară la ştrandurile din Carei şi Tăşnad, în condiţiile în care la Satu Mare sunt prea puţine şanse să se deschidă ştrandul în acest an.

 

Ei au cerut, de asemenea, să beneficieze de gratuitate şi la intrarea în ştrandurile din judeţ. Prefectul Radu Giurcă nu a putut să le promită altceva decât că „va pune o vorbă bună” la Primăria Tăşnad, care administrează ştrandul din oraş, dar procedura este mai greoaie la Carei, având în vedere faptul că ştrandul respectiv este privat.

 

Pe modelul oraşelor mari, precum Bucureşti, Cluj sau Timişoara, Mircea Marian a cerut şi el din partea Primăriei ca pensionarii să poate călători gratuit cu autobuzele Transurban, fiind refuzat de primar, pe motiv că "Satu Mare nu are bugetul acestor oraşe". Drept urmare, vor rămâne cu reducerea de 50% de care beneficiază în prezent.

 

În altă ordine de idei, directorul Florisal, Vasile Puşcaş, a anunţat că au fost stabilite în oraş 11 zone în care pensionarele voluntare vor întreţine spaţiile verzi împreună cu angajaţii firmei de salubritate.

 

1262 vizite
Distribuie pe