Locale Altele
Miercuri, 26 Februarie 2020
Mie, 26 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Disponibilizări la Transurban
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 31 Martie 2010

Societatea de transport în comun a oraşului continuă disponibilizările de personal începute anul trecut. Iniţial, programul de redresare economică viza reducerea unui număr de 15 angajaţi, însă doar anul trecut au fost disponibilizate 22 de persoane.

 

Directorul SC Transurban SA, Iosif Şimon, afirmă că de la începutul acestui an, altor şase angajaţi le-au fost desfăcute contractele de muncă, unul dintre ei fiind sancţionat pentru abateri disciplinare.

Este vorba despre un şofer, care a lipsit toată luna februarie de la serviciu din motive personale.

Se vor mai face încă patru disponibilizări în perioada următoare, fondul de salarii fiind astfel diminuat cu câteva miliarde lei vechi.

 

„În anul 2009 am plătit peste 40 miliarde lei vechi pentru salarii, iar acum am ajuns sub pragul de 40 miliarde” - susţine directorul Iosif Şimon. La ora actuală, Transurban are 199 de angajaţi, din care 78 sunt şoferi pe cele 47 de autobuze funcţionale, 20 de vânzătoare de bilete, 15 controlori, 30 de persoane care lucrează la atelierul societăţii, iar restul este personal auxiliar.

 

În ceea ce priveşte încasările din acest an, din biletele de autobuz şi abonamente au intrat în bugetul Transurban peste 12 miliarde lei vechi, iar din reparaţiile efectuate la atelierul din curtea societăţii s-au mai câştigat aproape 1,5 miliarde.

 

Cheltuielile sunt însă enorme. Numai combustibilul cumpărat de la începutul anului până acum a costat cinci miliarde lei vechi, iar pentru piesele de schimb s-a mai cheltuit încă un miliard. "Suntem nevoiţi să facem şi unele investiţii.Vom cumpăra un tester electronic pentru detectarea defecţiunilor. Ne va costa vreo 500 milioane lei vechi. Plus că personalul trebuie instruit pentru asemenea aparatură", explică directorul Şimon.
 

 

În altă ordine de idei, în perioada Sărbătorilor Pascale, programul autobuzelor Transurban se modifică astfel: în data de 3 aprilie, toate autobuzele vor circula conform programului de sâmbătă, însă duminică (4 aprilie), acestea nu vor circula. Luni (5 aprilie), începând cu ora 13.00, se reia circulaţia după programul normal de sâmbătă pe liniile 1, 2, 3, 9, 11, 13, 14 şi 15. De asemenea, liniile Real 1 şi Real 2, cu pornire din staţiile de autobuz din Solidarităţii şi Carpaţi II, vor circula luni până la ora 19.15.

2233 vizite
Distribuie pe