Locale Altele
Miercuri, 1 Aprilie 2020
Mie, 1 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bursa locurilor de muncă
Sergiu Lenghel  - Marti, 20 Aprilie 2010

Sătmărenii fără un loc de muncă, dar şi cei care vor să-şi schimbe jobul, sunt aşteptaţi vineri,  începând cu ora 09.00, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

 

Potrivit directorului executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Gheorghe Tilibaşa, până în prezent şi-au anunţat participarea 43 de firme, care oferă 318 locuri de muncă, însă până la sfârşitul săptămânii numărul agenţilor economici va creşte până la 50.

 

Cele mai multe posturi sunt în domeniul asigurărilor, iar pentru cei interesaţi să muncească în Italia se va amenaja un stand special, unde consilierul Eures va prelua toate CV-urile sătmărenilor.

 

Sunt oferite 530 de locuri de muncă în Veneţia, însă doar pentru perioada estivală, iar CV-urile scrise în limba italiană vor fi trimise la Bucureşti, de unde vor fi selecţionaţi candidaţii pentru meserii precum ospătar, recepţioner, hamal, portar, cameriste, spălător de vase, persoană de întreţinere sau bucătar. Salariul lunar ar putea ajunge la 1.000 euro, candidaţilor cerându-li-se să aibă cunoştinţe de limba italiană şi să aibă minim un an experienţă în aceste domenii.

 

AJOFM pune la dispoziţia sătmărenilor, prin reţeaua Eures, şi joburi în Danemarca, unde se caută tâmplari şi zugravi, iar în Suedia se oferă un loc de muncă bine plătit pentru un medic chirurg. De asemenea, 10 posturi de farmacişti în Marea Britanie aşteaptă să fie ocupate.

 

Directorul AJOFM, Gheorghe Tilibaşa, precizează că firmele din Satu Mare caută atât persoane cu studii superioare, cât şi cu studii medii, în domeniile confecţiilor, asigurări sau construcţii.

 

"Sunt posturi începând de la inginer construcţii civile, inginer mecanic sau inspector asigurări până la bucătari, confecţioner asamblor textile, lăcătuşi, electricieni sau sudori" - declară şeful AJOFM. Acesta estimează o prezenţă de aproximativ 2.000 de persoane la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

 

"La 31 martie, rata şomajului a fost de 7%. S-a stabilizat şi preconizăm ca la sfârşitul lunii aprilie să ajungă la 6,6-6,7%" - adaugă Tilibaşa. La nivelul judeţului Satu Mare sunt 10.992 de şomeri, cei mai mulţi, respectiv 6.886, primind îndemnizaţia de şomaj.

 

Tags: bursa  locuri  munca  
2670 vizite
Distribuie pe