Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Înghesuială pentru joburi
Sergiu Lenghel  - Vineri, 23 Aprilie 2010

Agitaţie mare vineri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Sătmărenii s-au călcat în picioare pentru a a-şi depune CV-urile, în speranţa găsirii unui job.
 


Numărul persoanelor care s-au îmbulzit în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor încă de dimineaţă a depăşit cifra 3.000, mult peste aşteptările organizatorilor. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă estima aproximativ 2.000 de participanţi anul acesta, după ce în 2009 s-au arătat interesaţi doar 900 de sătmăreni la bursa desfăşurată în incinta ştrandului.
 


AJOFM Satu Mare a pus la dispoziţia sătmărenilor participanţi la bursă un număr de 520 locuri de muncă la nivelul judeţului.
 

 

Potrivit datelor furnizate de AJOFM, din cele peste 3.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost selectate în vederea angajării un număr de peste 750 de persoane, iar 168 de şomeri au fost chemaţi pentru încheierea formalităţilor de angajare.
 

 

Din totalul de 69 de firme care au oferit locuri de muncă, au participat 54 de agenţi economici. De asemenea, s-au amenajat standuri speciale de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, organizaţiile Caritas şi Hans Lindner, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale şi Biroul de Recrutare al Centrului Militar Judeţean.
 

 

Un tânăr de 21 de ani s-a oprit la standul Centrului Militar Judeţean, fiind interesat însă de un post în telecomunicaţii în armată. "Sunt şomer din ianuarie. Am terminat Liceul Unio, specializarea automatizări, iar acum sunt student la mate-info, Facultatea Spiru Haret. Am lucrat la o firmă ca programator calculator, dar nu găsesc un post în domeniul meu" - susţine sătmăreanul Cristian Sabău.
 

 

AJOFM a oferit prin reţeaua Eures şi un număr de 530 locuri de muncă în străinătate, cele mai numeroase fiind pentru perioada estivală în domeniul hotelier la Veneţia. "Am lucrat în construcţii în Spania şi vroiam să încerc şi în Italia. Dacă am fost pe şantier, nu o să rezist ca hamal sau portar la un hotel? Nu am ştiut că CV-ul le trebuie în limba italiană, plus că nu am experienţa pe care o vor ei" - spune dezamăgit Mircea Florian, în vârstă de 31 de ani.

 

Oferta locurilor de muncă a fost variată şi generoasă, cele mai multe joburi fiind oferite în domeniul confecţiilor - 95, construcţiilor - 111, industriei mecanice - 40, asigurărilor - 32, agriculturii - 27, iar 217 locuri de muncă în alte domenii.


 

Agenţii economici au oferit locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi, dar şi pentru persoane cu studii superioare, cum ar fi manager, inspector coordonator asigurări, inginer mecanic, designer vestimentar, funcţionar economic, farmacist etc. Pentru cei cu studii medii, oferta a fost mai bogată, cele mai căutate meserii fiind în domeniul construcţiilor.

1496 vizite
Distribuie pe