Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Pensionarii pichetează Prefectura
Sergiu Lenghel  - Luni, 10 Mai 2010

Conducerea Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că va organiza miercuri o acţiune de protest împotriva deciziei Guvernului de a reduce  pensiile cu 15%.

 

Preşedintele Mircea Marian şi vicepreşedintele Gavril Gyorgy cheamă toţi pensionarii la pichetarea Prefecturii, ce va avea loc miercuri, între orele 10 -12. Ei au primit un răspuns favorabil şi din partea cadrelor militare în rezervă, care se vor alătura pensionarilor protestatari.

 

Pentru a sublinia situaţia disperată în care se află pensionarii, Mircea Marian a povestit o veche legendă despre Napoleon, care s-a speriat la o vânătoare de o mulţime de iepuri înfometaţi ce fugeau spre el. Napoleon şi-a explicat spaima prin faptul că nu vrea niciodată să fie în calea unei mulţimi înfometate.

 

„Vom deveni nişte mulţimi înfometate, iar guvernanţii ar trebui să ţină seama de acest aspect. Eu am o propunere pentru ei. Noi cheltuim cam 30% din pensie pe medicamente. Dacă guvernanţii ar administra sistemul de sănătate în aşa fel încât să nu avem nevoie de aceste medicamente, atunci le-am da voie să ne taie 30% din pensie" - a declarat Mircea Marian.

 

Acesta a mai adăugat că asociaţia pe care o conduce va fi alături de bugetari în cazul în care aceştia vor anunţa mişcări sindicale.

1575 vizite
Distribuie pe