Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Primele ajutoare pentru sinistraţi
Sergiu Lenghel  - Marti, 6 Iulie 2010

Sătmărenii se solidarizează cu sinistraţii din Moldova. Crucea Roşie Satu Mare a trimis marţi primul transport cu ajutoare pentru judeţele Suceava şi Botoşani.
 


Patronul firmei careiene SC Alconor Company SRL nu a rămas indiferent faţă de locuitorii afectaţi de inundaţiile din ultimele săptămâni şi a pus la dispoziţie un camion pentru a face deplasarea în Moldova. Mai mult, firma a donat peste 25.000 litri de apă de masă carbogazoasă "Apuseana", jumătate din această cantitate urmând să ajungă în Suceava, iar cealaltă la Botoşani.
 


Directorul filialei de Cruce Roşie Satu Mare, Rodica Borlan, şi-a mobilizat voluntarii şi au încărcat marţi seara camionul care va ajunge miercuri la filialele din cele două judeţe.
 

 

Oana Burulea şi Vlad Haiduc, fostul şi actualul lider al voluntarilor Crucii Roşii Satu Mare, au plecat şi ei cu camionul firmei din Carei pentru a da o mână de ajutor. În judeţul Botoşani vor ajunge zeci de saltele pentru copii şi adulţi, perne de dormit, toate donate în urmă cu doi ani de către o firmă din Satu Mare.
 

 

De asemenea, din depozitul Crucii Roşii au fost trimise zeci de pachete cu alimente neperisabile colectate prin proiectul "Banca de Alimente": ulei, zahăr, făină, conserve, macaroane etc, în valoare de peste 5.400 lei. Apa minerală transportată sinistraţilor este în valoare de peste 14.000 lei, toate ajutoarele trimise de Crucea Roşie Satu Mare ajungând să coste peste 22.000 lei. La acestea se mai adaugă încă 2.800 lei, bani strânşi duminică de enoriaşii din bisericile greco-catolice din judeţ.
 

 

Sătmărenii care doresc să contribuie şi ei cu ajutoare pentru cei afectaţi de inundaţii pot să facă donaţii până vineri, 9 iulie inclusiv, între orele 10 - 18 la unul din cele cinci centre aflate în municipiul Satu Mare: Prefectura Satu Mare, Comandamentul de Jandarmi situat pe strada Ecaterina Teodoroiu nr. 1, ONG Caritas de pe strada Delavrancea nr. 20, ONG Crucea Roşie de pe strada Vlad Ţepeş nr. 3 şi un depozit de pe strada Gabriel Georgescu nr. 43.

5138 vizite
Distribuie pe